RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Crkva: Hrvati u strahu

Napisano 01.04.2011. 09:34

CRKVA: HRVATI U STRAHU

VRH CRKVE PITA SE GDJE JE KRAJ DEKONSTITUIRANJU HRVATA U BIH

Katolička crkva odgovorila je snažnim stajalištem na posljednju veliku krizu u zemlji zbog koje je zabrinut najveći dio hrvatskoga katoličkog naroda. Dramatično priopćenje stiglo je u dramatičan trenutak zbog pokušaja odstranjivanja većine jednoga naroda iz vlasti.
Bosanskohercegovački biskupi i svi provincijalni poglavari i poglavarice Katoličke crkve u ovoj zemlji ocijenili su da se među Hrvate unosi strah zbog isključivanja iz vlasti stranaka koje su dobile većinsku potporu toga naroda, očito aludirajući na dva HDZ-a u BiH, te su pozvali domaće političare i međunarodnu zajednicu da pri ustroju vlasti ne ignoriraju činjenicu da su Hrvati konstitutivan narod u ovoj zemlji, objavila je Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH.

Biskupi i provincijalni poglavari i poglavarice su na šestom susretu održanom u Sarajevu istaknuli da osjećaju 'zbunjenost pa i strah koji se u narod unosi stvaranjem političke krize i pokušaja da se predstavnici hrvatskog naroda, izabrani većinskom voljom toga naroda, isključe iz struktura zakonodavne i izvršne vlasti'.
- Biskupi i viši redovnički poglavari i poglavarice pozivaju sve odgovorne domaće političare i predstavnike međunarodne zajednice da u svojim odlukama i nalozima poštuju činjenicu da je hrvatski narod u Bosni i Hercegovini konstitutivan. Ako je, dakle, konstitutivan, a jest, onda se ni vlast ne može konstituirati bez predstavnika za koje se taj narod većinski opredijelio - upozoravaju biskupi i najviši predstavnici Crkve uBiH.

CRKVA-00-Y1

Pri tome su se crkveni prvaci ogradili od borbe među strankama za vlast pitajući se 'postoji li granica dekonstituiranju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i komu i čijem dobru bi to imalo služiti'?
Šest biskupa, dvojica provincijala i četiri sestre provincijalke podržali su sve one političke dužnosnike unutar hrvatskog naroda koji 'nesebično i odlučno zakonitim političkim sredstvima brane jednakopravnost Hrvata jer time štite i vitalni interes zemlje Bosne
i Hercegovine'.
Iz vlasti u Federaciji BiH stranke okupljene oko SDP-a BiH izabrale su na prijeporan način predsjednika Federacije i novu Vladu iz koje su isključeni HDZ BiH i HDZ 1990, za koje je
glasovalo 90 posto Hrvata u BiH. Ured visokog predstavnika suspendirao je u ponedjeljak odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koje je ocijenilo da je vlast u Federaciji izabrana protivno Izbornome zakonu BiH.

UPOZORENJE
Zabrinuta Crkva i lslamska zajednica BiH

■ Katolička crkva i njezini najviši predstavnici i u ranijim su navratima upozoravali na grubo kršenje narodnih prava i volje. Takav je bio i zaključak posljednjeg zasjedanja Biskupske konferencije BiH. Nedavno je pomoćni biskup sarajevski Pero Sudar vrlo otvoreno istaknuo kako politika SDP-a u suštini radi protiv interesa najmanjeg naroda, Hrvata, primjenjujući 'građanski' model samo kako bi uskratili prava toga naroda.
l poglavari Islamske zajednice u BiH nedavno su pozvali da se u Bosni i Hercegovini uspostavi takva vlast koja neće biti ni protiv jednoga pojedinca i cijelih naroda. Svi napori crkava i vjerskih zajednica, nažalost, nisu imali odjeka među onima koji silom kroje vlast, umjesto načelima pravde i pravednosti.

| VL | HB.org |


Crkva tj. crkvene vlasti su jedani od GLAVNIH čimbenika jedanko kao i tzv. svjetovne vlasti ODGOVORNI za položaj hrvatskog naroda u BiH , a posebno u FBiH.

Zna se da su ŠUTILI kada je 2001/2 god tzv. alijansa za promjene na ćelu s TURBADŽIJOM zlatkom RAZDRŽAVILA Hrvate i pretvorila nas u poturičko roblje i uvela u ZULUM koji je gori od turskog.

ovo su samo posljedice TADAŠNJE IZDAJE juda tipa zubaka i ive komšića kao i lijana/mesara i kada im je to prošlo bilo je pitanje vremena kada će se islamisti OSILITI i preči u realizaciju svoje politike u KOJOJ za Hrvate u Bih , a posebno u FBiH ima mjesta samo za onaj broj koji je njihova idelogija projektirala, a taj broj je vidljiv iz broja koliko Hrvat ima danas gdje su muje u većini znači oko 6 do 8 %.

U prvoj fazi idu OTETI dvoje županije SB i HNŽ i oteti UPRAVU nad ostalim , vrlo malim prostorom, gdje su hrvat u večini i tako FBiH pretvoriti ne samo PRAVNO već i STVARNO u islamski entitet.

Autor: sred.bosna | Napisano 01.04.2011. | (30) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(23)

Znam da su te "naše" crkvene vlasti , izuzev oca biskupa Perića, ZNALE za tu poltiku i planove islamista i da je dio crkvenih dijelatnika stavio se u službu provedbe velikobošnjačke - islmističke POLITIKE i da te vlasti na čelu s puljićem nisu poduzeli NIŠTA protiv takvih u crkvi koji su se stavili otvorenu islamistima u službu.

stoga sumnjam da stoji stvarna NAMJERA tih crkveni vlasti da pomogne Hrvatima . Sumnjam !!!
Izuzimam oca biskupa Perića , jer on je i 2001 god na Hrvatskom Saboru održanom u Kosači dao JASAN plan i program po kejem smo trebali djijelovati i danas bi Hrvat bio Hrvatom u svom i na svom.

Autor: sred.bosna | Napisano 01.04.2011. | (28) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(24)

Anketa

Ustavi