RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Danas odluka o jedinstvenom predsjedničkom kandidatu

Napisano 01.02.2010. 02:48

Ljiljana Lovrić

Danas će se u Mostaru održati sastanak potpisnica Kreševske deklaracije u organizaciji HKDU-a, a jedna od točki dnevnog reda trebala bi biti i organizacije hrvatskog foruma.

No ova točka će biti u drugom planu obzirom na sve učestaliju priču o postizanju dogovora među hrvatskim strankama o jedinstvenom kandidatu za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima. O ovom pitanju spremni su razgovarati svi lideri, jer je većina stava da se mora iznaći rješenje oko zajedničkog kandidata kako se Hrvatima opet ne bi ponovio "Komšić".

Podsjetimo, lider HDZ-a BiH Dragan Čović na zadnjem sastanku "kreševljaka" izjavio je da će se svim silama boriti da Bošnjaci ponovo ne izaberu hrvatskog člana Predsjedništva i da će pokazati da su hrvatske stranke u stanju izabrati svog člana Predsjedništva, kakav god da je.

O tome je gostujući u emisiji Telering govorio i lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić koji je kazao kako se za jedinstvenog kandidata prije svega trebaju postići kriteriji o tome ko to može biti. On je naveo da to mora biti osoba sa velikim političkim iskustvom, a nije isključio ni mogućnost da kandidat bude nestranačka osoba.

Jedini Hrvat koji je do sada istaknuo kandidaturu za Predsjedništvo je potpredsjednik NS-a Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović, koji je do sada više puta pozvao ostale stranke da odustanu od isticanja svojih kandidata i da ga podupru.


Nema komentara

Anketa

Ustavi