RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Džambas: HSS-NHI nije ničija filijala u vlasti

Napisano 24.06.2010. 10:59

Sastanak o stanju u stranci i BiH

DŽAMBAS: HSS-NHI NIJE NIČIJA FILIJALA U VLASTI

- Borimo se da u ovoj državi vladaju zakoni a ne ljudi, kazao je Ante Čolak, zamjenik predsjednika HSS-NHI i v.d. predsjednika

- Nismo ničija filijala na bilo kojoj razini vlasti, pa tako ni HDZ-a BiH, kazao je u uvodnom obraćanju novinarima dr. Drago Džambas, dopredsjednik HSS-NHI-ja, na konferenciji za novinare održanoj jučer u Travniku, a komentirajući aktualne odnose ove dvije stranke na državnoj i županijskoj razini.

Uz dr. Džambasa, gosti novinara bili su i ministar u Vladi Srednjobosanske županije Anto Lozančić te zamjenik predsjednika HSS-NHI-ja i vršitelj dužnosti predsjednika Ante Čolak. Komentirajući stanje u HSS-NHI-ju nakon osporenog sporazuma potpisanog između "privatne osobe i čelnika privatne stranke", Čolak je kazao kako je isključenje dotadašnje predsjednice Ljiljane Lovrić sukladno stranačkim aktima i ovlastima Predsjedništva i Glavnog odbora stranke. A kada je riječ o tužbi Ljiljane Lovrić, Čolak je kazao: "Borimo se da u ovoj državi vladaju zakoni a ne ljudi. Bude li drukčije u ovom slučaju, značit će kako u ovoj državi odlučuju sudovi partija".

Čolak je također kazao kako se kralješnica hrvatstva kroz BiH proteže od Posavine, preko središnje Bosne, pa do HBŽ-a. I, upravo se tu najviše hrvatske krvi prolilo za državu BiH, naglasio je Čolak napomenuvši kako je Krešimir Zubak "nepotrošeni kapital" jer u najtežim trenucima, unatoč najjačim mogućim pritiscima, nije podlegao i potpisao Daytonski sporazum. "Ta i takva politika prema BiH koju i sada vodi naša stranka mnogima ne odgovara, ali mi u borbi za jedinstvenu i ravnopravnu BiH za sva tri naroda nećemo odustati", naglasio je Čolak.

Uz dr. Džambasa, o aktualnoj i vrlo složenoj situaciji u Vladi SBŽ-a govorio je i ministar obnove, povratka i okoliša Anto Lozančić. "Zbog neopravdanog neimenovanja Josipa Kvasine na upražnjeno mjesto ministra financija u Vladi, život ne smije stati.
Bošnjačka strana ne može preglasati ministre Hrvate", kazao je Lozančić. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi