RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dževad Mlaćo se vratio na mjesto zločina: U gimnaziji predaje matematiku

Napisano 24.10.2010. 10:40

Dževad Mlaćo se vratio na mjesto zločina: U gimnaziji predaje matematiku

Dževad Mlaćo, ratni i poratni načelnik bugojanske općine, kojeg mnogi smatraju najodgovornijim za progon i ubojstva Hrvata u Bugojnu 1993. godine, s početkom nove školske godine pojavio se među đačkim klupama na novom/starom radnom mjestu, piše sarajevska «Slobodna Bosna», u rubrici Skandal nedjelje.

Prijeratni nastavnik matematike Dževad Mlaćo vratio se svom zanimanju i ponovo počeo predavati taj predmet srednjoškolcima u bugojanskoj gimnaziji.

Prema riječima ravnatelja Gimnazije Mesuda Šečića, Mlaćo se uredno javio na natječaj i prošao jer mu protukandidati nisu bili «ni do koljena». Šečić ne vidi nikakav problem ni u krajnje sumnjivoj ratnoj, pa i poratnoj prošlosti profesora Mlaće. Protiv vraćanja Dževada Mlaće na mjesto nastavnika u bugojanskoj gimnaziji ništa nisu imali ni općinska, a ni kantonalna tijela uključujući i Ministarstvo znanosti, obrazovanja, kulture i sporta na čelu s Gretom Kunom, inače Bugojankom /op. HB.org/.

No, sumnjamo do bi se s povratkom u đačke klupe nastavnika Mlaće složila supruga i dvoje djece njegovog bivšeg kolege, pokojnog Frane Jezidžića, koji je u istoj gimnaziji prije rata predavao hrvatski jezik, a čiji posmrtno ostaci još uvijek nisu pronađeni.

«Službeno ne smijemo imati civilnih zarobljenika! Tajno, ekstremni dio zarobljenih vojnika da se likvidira!», zapisao je u svoj ratni dnevnik krajem srpnja 1993. Dževad Mlaćo, koji se kao svjedok odbrane pojavio u predmetu bugojanske četvorke u proljeće 2010. godine rekavši tužiteljici Slavici Terzić da se ne sjeća kako i tko mu je rekao taj monstruozni tekst. Po mnogima, dželat Mlaćo vratio se na mjesto zločina.

Naime, zarobljeni pripadnici HVO-a nakon predaje odvođeni su u osnovnu školu Vojin Paleksić, salon namještaja i gimnaziju u kojoj Mlaćo danas ponovo predaje.


Nema komentara

Anketa

Ustavi