RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HSP Kiseljak poručuje HDZ-u: Riješite probleme u Domu zdravlja Kiseljak!

Napisano 02.03.2018. 23:22

Povodom aktualnih, ali i akutnih problema s kojim se susreću korisnici usluga Doma zdravlja Kiseljak, javnosti se obratila podružnica HSP Kiseljak.

U Otvorenom pismu stoji:

HSP BIH, podružnica Kiseljak, u više navrata je ukazivala na katastrofalno stanje u JU Dom zdravlja Kiseljak. Nedavno se i neformalna skupina žena Kiseljaka javno pobunila zbog neadekvatne zdravstvene (u ovom slučaju ginekološke) skrbi, čime su potvrdile našu ocjenu stanja.  

HSP Kiseljak smatra da je glavni krivac za navedeno stanje aktualni direktor dr. Marko Franković.

Podsjećamo građane Kiseljaka da propadanje JU Doma zdravlja „nije od jučer“.

Sjećaju li se građani ginekologa dr. Franje Grgića!?

Poslije rata dr. Franjo Grgić je otišao na specijalizaciju u Zagreb. Kada se vratio kao specijalist ginekologije nije mogao dobiti radno mjesto u Kiseljaku jer se u međuvremenu pojavio drugi ginekolog, sa nekim „drugim“ kvalifikacijama. Dr. Grgić ostaje u Zagrebu gdje je danas vrhunski specijalist, a protiv sadašnjeg ginekologa žene podižu pobunu.

To nije sve. Sjećate li se kirurga dr. Darka Fincija!? On je ostavljen bez zaslužene mirovine iako je kao načelnik ratne bolnice u Kiseljaku spasio nebrojene živote.

Sjećate li se neuropsihijatra dr. Dragomira Brenje?

Dr. Brenjo je u liječenju koristio suvremene metode i davao lijekove novije generacije koji su istina skuplji, ali daleko učinkovitiji od andola i aspirina koji se danas propisuju kako bi direktor Franković uštedio!

Malo građana zna da Dom zdravlja Kiseljak ima prostor u zgradi hotela Dalmacija, a koji se rabi pod nazivom Centar za mentalno zdravlje i rehabilitaciju. Taj Centar godišnje iz kantonalnog proračuna na osnovu usluga psihijatrije dobije 250.000 KM, a za usluge fizikalne terapije 60.000 KM! Tu leži razlog tjeranja vrhunskog stručnjaka dr. Brenje iz Doma zdravlja Kiseljak.

Dobra je prilika ukazati i na stanje Centra u kojem do nedavno nije radio ni jedan sanitarni čvor.

Poznata je izjava direktora Frankovića kako njemu ne trebaju stručni nego poslušni djelatnici, što je i dokazao imenovanjem svojih sinova u Dom zdravlja. Sve to ne bi bilo moguće bez svesrdne pomoći lokalnog HDZ-a i obiteljskog prijatelja Pere Pecirepa koji sjedi u Upravnom odboru Doma.

HSP Kiseljak napominje da u Domu zdravlja Kiseljak ima stručnih i časnih djelatnika koji su prisiljeni na šutnju jer znaju da ih pogrešna riječ može koštati radnog mjesta.

Zbog svega navedenog, HSP Kiseljak poziva Upravni odbor i HDZ Kiseljak da pod hitno riješi probleme u Domu zdravlja Kiseljak, jer zdravstvo nadilazi politička zazmimoilaženja i tiče se njih koliko i nas.

Stoji na kraju otvorenog pisma HSP Kiseljak


Nema komentara

Anketa

Ustavi