RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HSP Vladi F BiH: Kad dajete Krivaji i rudnicima, dajte i hrvatskim medijima

Napisano 19.02.2010. 10:24
HSP-Vuk

Hrvatska stranka prava traži od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da izdvoji financijska sredstva kako bi se djelatnicima javnih elektroničkih medija na hrvatskome jeziku uvezao radni staž, te kako javni mediji koji su od vitalnog nacionalnog interesa Hrvata opstali.

Hrvatska stranka prava svoj zahtjev temelji na potrebi očuvanja javnih elektroničkih medija na hrvatskome jeziku: Hercegovačke radio-televizije i Radija Herceg-Bosne.

Osim toga, navodi HSP, zahtjev je utemeljen i na posljednjoj odluci Vlade Federacije o programu pomoći u iznosu od 28 milijuna KM za konsolidaciju radnika ugljena na bošnjačkim područjima, a koja će biti utrošena za izmirenje obveza rudnika po osnovi MIO i obveza prema plaćama,. te na odluci o izdvajanju 2 milijuna KM pomoći za konsolidiranje poduzeća „Krivaja 1884“ d.o.o. Zavidovići.

-S obzirom da se federalni proračun u značajnoj mjeri puni i s hrvatskih područja, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine trebala bi identične odluke donositi i kada je riječ o poduzećima na većinskim hrvatskim područjima. No umjesto toga sredstva za pomoć gospodarstvu već godinama isključivo se usmjeravaju na bošnjačka područja. Istodobno hrvatski ministri koji sjede u Vladi to mirno promatraju, navodi se u priopćenju HSP-a Đapić- Jurišić.

HSP poziva hrvatske ministre da napokon na dnevni red Vlade Federacije Bosne i Hercegovine stave pitanje financiranja javnih elektroničkih medija na hrvatskome  jeziku.

dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi