RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Inzkova odluka - pravno nasilje

Napisano 29.03.2011. 10:26

Inzkova jučerašnja odluka znači da je vlast "platformaša" i sve odluke koje oni donose legalna i važeća sve dok Ustavni sud FBiH ne donose konačnu odluku

Pravno nasilje - Inzko suspendirao odluke SIP BIH o nelegalnosti Doma naroda te izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH

Potvrđene neslužbene informacije da su EU i SAD već politički žrtvovali bh. Hrvate zarad stvaranja nove Alijanse

Visoki predstavnik Valentin Inzko jučer je donio odluku kojom se privremeno suspendiraju posljednje odluke Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine o nelegalnosti rada Doma naroda te izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Pasivno promatranje

Kako je novinarima jučer priopćio njegov glasnogovornik Oleg Milišić, Inzko se odlučio na ovakav korak nakon konzultacija s veleposlanicima Vijeća za provedbu mira. Iako je većinu svog dosadašnjeg mandata proveo pasivno promatrajući zbivanja u Bosni i Hercegovini, Inzko se ovaj put odlučio na reakciju koja će vrlo vjerojatno dodatno destabilizirati političke prilike u zemlji. Iz njegova ureda neuvjerljivo pokušavaju objasniti
da će se odlukom visokog predstavnika "ukloniti pravne nejasnoće u pogledu statusa izabranih tijela vlasti Federacije Bosne i Hercegovine dok Ustavni sud Federacije BiH ne odgovori na zahtjeve za preispitivanje koje su uputili Borjana Krišto i Vjekoslav Bevanda".

- Konstatirajući da se odluke SlP-a tiču pitanja koja su stvar tumačenja Ustava Federacije BiH, visoki predstavnik i veleposlanici Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira su procijenili da bi Ustavni sud trebao imati priliku odrediti se u pogledu ovih pitanja. Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine je mjerodavno domaće tijelo za pitanja koja spadaju u njegovu jurisdikciju i odluka visokog predstavnika ima za ci]j osigurati pravnu sigurnost za vitalne funkcije vlasti u privremenom periodu dok domaći pravosudni organi ne završe svoj
 posao, ustvrdio je Milišić. Prema njegovim riječima, ova odluka je bila potrebna zbog „pravne neizvjesnosti u Federaciji BiH" koja je, kako ističe, velikim dijelom rezultat odbijanja tri županije da izaberu izaslanike u Dom naroda.
- Činjenica da se nekoliko tekućih pravnih sporova o pitanjima koja uključuju i ustavna pitanja koja proistječu iz Ustava FBiH paralelno rješavaju pred različitim domaćim tijelima i u različitim jurisdikcijama je doprinijela pravnoj neizvjesnosti. Federaciji BiH se nije smjelo dozvoliti da zapadne u pravnu krizu u vrijeme kada je građanima potrebna vlada koja može rješavati ozbiljne ekonomske, socijalne i druge izazove s kojima se ova zemlja suočava, kazao je Milišić.

Praktično, Inzkova jučerašnja odluka znači da je vlast „platformaša" i sve odluke koje oni donose legalni i važeći sve dok Ustavni sud Federacije BiH ne donose konačnu odluku. Premda je suspendirao odluke SlP-a, Inzko tvrdi da njegov potez ni na koji način ne pretpostavlja nepostojanje povjerenja u Središnje izborno povjerenstvo od međunarodne zajednice, te poziva sve da mirno sačekaju okončanje vijećanja Ustavnog suda FBiH.

Jasna poruka

Iako to, naravno, neće priznati, Inzko je svojom odlukom poslao i jasnu poruku, odnosno upozorenje Ustavnom sudu Federacije BiH kakva odluka ove pravosudne institucije treba biti. Jučerašnjim potezima visokog predstavnika samo su potvrđene ranije neslužbene informacije da su EU i SAD već politički žrtvovali bh. Hrvate zarad stvaranja nove Alijanse. Pravno nasilje nad hrvatskim narodom ovim je dosegnulo svoj vrhunac.


DRAKONSKE ODLUKE KOJE SU.SE U RANIJOJ POVIJESTI DONOSILE PROTIV BH. HRVATA

DOM NARODA ■ Petritschevim promjenama Ustava FBiH omogućeno je da je umjesto natpolovične većine, tek jedna trećina Hrvata u Domu naroda dovoljna za izbor vlasti.

VLADA FBIH ■ Nametnutim amandmanima na Ustav FBiH broj Hrvata u entitetskoj vladi sveden je na pet, čime je omogućeno preglasavanje od Bošnjaka.

HERCEGOVAČKA BANKA ■ Tenkovski udarna vodeću bankarsku instituciju, koji je bio uvod u njeno gašenje, odobrio je Wolfgang Petritsch.

ALIJANSA ■ Izravnim angažmanom Wolfganga Petritscha uspostavljena je i održavana Alijansa za promjene bez većinskog izbornog legitimiteta bh. Hrvata.

TV KANAL ■ OHR je u više navrata izravno opstruirao pokušaje zakonske uspostave kanala na hrvatskom jeziku unutar FTV-a i BHT-a.

STATUT GRADA MOSTARA ■ Nametnutim Statutom Grada Mostara OHR je doveo do toga da način izbora vijećnika i gradonačelnika ne odražava većinsku volju građana.

SMJENE DUŽNOSNIKA ■ Dva člana Predsjedništva BiH, brojni ministri, lokalni i stranački dužnosnici Hrvati bili su sankcionirani od dosadašnjih visokih predstavnika.

MAJORIZACIJA ■ OHR ni jednom nije reagirao na otvorene primjene nadglasavanja Hrvata u institucijama Federacije BiH, premda su mu upućivani takvi apeli.

PODRŽAVANJE NELEGALNE VLASTI ■ Svojom odlukom Valentin Inzko i OHR izravno su podržali pravno nasilje nad bh. Hrvatima nakon listopadskih izbora.

GAŠENJE HRT-a ■ OHR je odigrao ključnu ulogu u onemogućavanju emitiranja programa i konačnog gašenja Erotela te preuzimanja programa HRT-a preko mreže predajnika.

UKIDANJE ZAMJENIKA MINISTARA ■ Sve do "Petritscheve reforme" u Vladi FBiH s ministar je imao zamjenika iz drugog naroda, što je Hrvatima omogućavalo veći utjecaj u Vladi.

| VL | HB.org |


Braco Hrvati,
Nasi politicari govore i govore a niko ih ne slusa.
Nesmijemo vise cekati sad je doslo vrijeme da se na noge i oruzje podignemo. Kad nasi neprijatelji krse sva ustavna prava i demokratske principe nemamo drugog izbora nego se uz pomoc oruzja izboriti za slobodu.
Nasi se politicari koriste bijelim rukavicama citav niz godina i nemogu da postignu to sto nam pripada sad je vrijeme za boj. Ne zaboravimo da cim puknu puske oni ce promijeniti svoje stavove ali neko mora narod podici na ustanak.
Uz pomoc interneta nemogu oni svaliti krivicu na HDZ ili nekok individualnog heroja. U libiji su se koristili internetom i mobilnom telefonijom da se organizuju pa valjda i mi nismo toliko glupi pa de ne iskoristimo te medije i da se podignemo na ustanak

Autor: braco | Napisano 29.03.2011. | (38) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(19)

Stavite još i kršenje parale uređenja vlasti u Travniku sa vlasti u Mostaru (po washingtonskom sporazumu)

Autor: Ceha | Napisano 29.03.2011. | (36) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(24)

Kada se tko POZIVA na PRAVO bilo pojedinac ili skupaina , zajednica manja , veća odmah je JASNO da je GUBITNIK.

Hrvati tj. izabrano vodstvo MORA reči več jednom NE !!
svačijim palnovima ma odakle oni dolazili ako u te planove nisu UGRAĐENI i naši interesi i to max . mogući , a svako drugo PNAŠENJE tih predstavnika je IZDAJA i VELEIZDAJA

a mi znamo zadnjih 15 god tjko je sve i KAKO nas predstavljao , sve SAMI puzavac, mediokritet i nesposobnjaković , a nisu slučajnio ni izabirani tj. bili na listi stranke , čast pojedincima tipa Kordića i sl a takvi su i MORALI završiti u zatvoru i u tzv. tribunalu u Hagu.

Autor: sred.bosna | Napisano 29.03.2011. | (32) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(20)

Terorizan i nacionalna diskriminacija u srcu Europske civilizacije, danas u 21 stoljecu!

Vec prije smo vidjeli prvu stranu lica, kada se tenkovima srusili i opljackali Hercegovacku Banku u Mostaru!
Sada vidimo i drugu stranu lica OHR-a i MZ,
gdje ovim ponistavanjem “visokog predstavnika” odluka SIP-a o neustavnosti izbora novog Predsjednika, njegovih zamjenika, a time i krsenjem zakona, vidimo najocitije diskriminiranje Hrvata, jednog od konstitucionog naroda u BiH!
Tako se vidi da MZ i OHR nisu tu da pomognu narodima BiH, nego su tu radi svoji vlastitih okupatorskih i kolonijalnih interesa!
Cim gore, tim bolje po njih, jer ce tu imati jos dosta odlicno placenog posla, nikakve zrtve niti muke, a svakog vikenda na Jadranu!
Fuj i napolje s lesinarima!

Autor: MIR | Napisano 30.03.2011. | (27) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(21)

Anketa

Ustavi