RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jurišić: Bh Hrvati ispaštaju zbog izdajničke politike HDZ BiH

Napisano 27.05.2010. 11:16
 

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić je u intervjuu sarajevskom Oslobođenju izjavio kako bh. Hrvati danas ispaštaju zbog toga što je "HDZBiH 20 godina vodio kukavičku i izdajničku politiku". Također, smatra kako su bh. Hrvati još jednom postali "moneta za potkusurivanje", kada su ustavne promjene u Hrvatskoj u pitanju.

Odgovarajući na pitanje zbog čega se hrvatske stranke, po svemu sudeći, neće dogovoriti o zajedničkom kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Jurišić je kazao:

U ovom trenutku ne bih prejudicirao da se nećemo dogovoriti oko jednog zajedničkog kandidata, iako je HDZBiH ultimatumom da to mora biti osoba koju on predloži uveliko otežao put do zajedničkog dogovora. HDZBiH nikako da shvati da ga podržava manje od jedne trećine hrvatskog biračkog tijela i da više nema bjanko potporu kako hrvatskog naroda, tako i drugih hrvatskih političkih stranaka.

Jurišić je kazao i kako "hrvatski narod najveće posljedice trpi od nesposobne i korumpirane politike HDZ-a BiH u prethodnih 20 godina".

Priča o velikoj tragediji hrvatskog naroda u BiH, ako se ne izabere član Predsjedništva iz reda stranaka sa hrvatskim predznakom je zamagljivanje istine i prave političke tragedije u kojoj se nalazi hrvatski narod. Tu prvenstveno mislim na institucionalno majoriziranje Hrvata, a što je posljedica kukavičke i izdajničke politike HDZ-a BiH. HDZBiH je svojim potpisima i doveo do ovog i ovakvog političkog uređenja u kojem Hrvati u brojnim i bitnim segmentima imaju poziciju lošiju nego što je imaju pojedine nacionalne manjine u nekim zapadnoeuropskim zemljama, kazao je predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić.

Upitan zašto hrvatske stranke u protekle četiri godine nisu radile na izmjenama nepravednoga Izbornoga zakona BiH, kada je hrvatski član Predsjedništva u pitanju, predsjednik HSP-a je kazao kako je nemoguće za Hrvate da sami promjene Izborni zakon,te dodao:

-Ali isto tako bilo je nemoguće donijeti ovaj nepravedni izborni zakon bez predstavnika Hrvata, odnosno tada HDZ-a BiH. I zato s punim pravom mogu reći da je HDZBiH izdao nacionalne interese, te samim tim da je izdajnička stranka koja, nažalost, svojim djelovanjem je umnogome doprinijela postdejtonskom egzodusu Hrvata u BiH, kazao je predsjednik HSP BiH.
 


Nema komentara

Anketa

Ustavi