RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

KISELJAK I BUGOJNO - PRVE PRIČESTI

Napisano 01.06.2010. 11:53

Sakramenti Župna crkva sv. llije Proroka
U KISELJAKU 98 PRVOPRIČESNIKA – 30 VIŠE NEGO PROTEKLIH GODINA
Želim poručiti svima da su nam naši prvopričesnici danas najvažniji, kazao je župnik fra Vinko Ćuro.
Devedeset osam djevojčica i dječaka, obučenih u iste odore bijele boje, koja simbolizira čistoću samo djeci svojstvenu, pod svetom misom u kiseljačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka primilo je sakrament Prve svete pričesti.
Dobrodošlica župnika
Dobrodošlicu prvopričesnicima, prije svega, ali i hjihovim roditeljima, rodbini i prijateljima, poželio je fra Vinko Ćuro, kiseljački župnik.
- Želim poručiti svima da su nam naši prvopričesnici danas najvažniji te da oni potpuno zaslužuju našu brigu i ljubav jer će Isusu danas reći: Volim te! - kazao je kiseljački župnik. Inače, podjeli sakramenta svete pričesti prethodile su višemjesečne pripreme mališana. Završile su dan uoči Prve pričesti kada su prvopričesnici imali i prvu ispovijed, a prije nje i druge duhovne pripreme koje ih iz svijeta male uvode u svijet velike djece, odgovome za svoje postupke.

- Prva pričest važan je događaj kojeg se mi vjernici rado sjećamo cijeloga života, poručio je prvopričesnicima fra Mario Jurić, kiseljački župni vikar, koji im je i podijelio taj, jedan od sedam svetih sakramenata koje vjernici katolici primaju za života. Prva pričest zapravo je prvi pravi susret vjernika s uskrslim Kristom. Prva pričest, naglasio je fra Mario Jurić, velikje događaj za cijelu župnu zajednicu.
Razlog za veselje
A župa Kiseljak ima razloga biti osobito ponosna jer ove je godine imala 30-ak više prvopričesnika u odnosu na nekoliko posljednjih godina, koji su se s Kristom prvi put susreli u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka.

 

PRVA PRIČEST U BUGOJNU – 26 PRVOPRIČESNIKA

Bugojno - prvapricest

Uobičajeno je da na svetkovinu Presvetog Trojstva bude Prva pričest u župi sv. Ante Padovanskog u Bugojnu. Tako je bilo i ove godine 30. svibnja.
Devet djevojčica i sedamnaest dječaka pristupilo je prvi puta za euharistijski stol, a dan prije sakramentu ispovijedi. Sam po sebi iznimno lijep događaj, dopunjen nastupom svih prvopričesnika u recitacijama i pjesmama, potpomognuti roditeljima, te velikim i dječjim zborovima.
Misu je predvodio župnik fra Vinko Sičaja, a koncelebrirali su župni vikari fra Vinko Marković i fra Ivica Baketarić. Mnogo truda u pripremanju prvopričesnika i roditelja uložile su vjeroučiteljice čč. ss. Mira Bliznac i Ines Vujica.
Na koncu mise prvopričenicima su uručene uspomene i darovi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi