RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kuvajt donirao gotovo milijun KM za izgradnju mostarskog centra za rehabilitaciju djece

Napisano 20.10.2017. 23:01

Veleposlanik Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini Nasser Riden Thamer Almotairi i direktor Doma zdravlja Mostar Mario Kordić danas su u Sarajevu potpisali Ugovor o donaciji Države Kuvajt u iznosu od 760.000 KM.

Donacija je namijenjena završetku izgradnje Centra za rehabilitaciju djece s ugrađenom umjetnom pužnicom, slušnim, govornim i psihofiziološkim poremećajima pri Domu zdravlja Mostar, prenosi Pogled.ba.

Direktor Doma zdravlja Mostar Mario Kordić se u ime građana Mostara i korisnika usluga Centra zahvalio veleposlaniku Almotairiju i Državi Kuvajt na pomoći u završetku izgradnje ovog centra, te naglasio kako bi Centar trebao početi s radom u punom kapacitetu u toku naredne godine.

U narednom periodu planirano je potpisivanje ugovora i s Federalnim fondom za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH o donaciji sredstava u iznosu od 200.000 američkih dolara, koje je Država Kuvajt izdvojila za realizaciju Projekta zaštite padina od podzemnih voda u urbanim područjima Badre, Solina i Grabovica u Tuzli u cilju prevencije od klizišta.

Veleposlanik Almotairi je za naredni mjesec najavio i potpisivanje Ugovora o kreditu u iznosu od više od 60 milijuna KM osiguranih od  Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, a koji je namijenjen  za nastavak izgradnje Koridora 5-C na dionici Nemila – Donja Gračanica.

Istaknuo je da će Država Kuvajt nastaviti s programima pomoći na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine radi unapređenja uvjeta života stanovništva, priopćeno je iz Veleposlanstva Države Kuvajt u BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi