RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lijanovići i Jurišić iza sebe ostavili pustoš...

Napisano 31.01.2011. 12:26
Jurišić i Lijanović

U vrijeme kad se pregovara o uspostavi vlasti u BiH nije zgoreg na konretnom primjeru Zapadno-hercegovačke županije pokazati kako bi izgledala vlast u kojoj bi bili Lijanovići i Jurišić.

„Kase opustošene, proračunski korisnici bez plaća“, eto tako izgleda Vlada kojoj na čelu bijaše famozni dvojac Lijanovići-Jurišić!

46 milijuna maraka! Visina je to dugovanja kojeg su iza sebe, nakon na svu sreću od četiri godine ipak nešto kraćeg mandata u Vladi Zapadnohercegovačke županije, ostavili čelnici NS radom za boljitak, braća Lijanović i njihov za sve vrste prevara uvijek spreman partner, predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić. Zbog ovog duga više od dvije tisuće proračunskih korisnika moglo bi ostati bez plaća. Na pitanje tko je kriv i kako su nastali toliki dugovi, za „Slobodnu dalmaciju“ odgovorio je ptredjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Čosić.

“Tko drugi može biti kriv nego Vlada. A prethodna Vlada, kojoj su na čelu bili Jurišić i Lijanovići, ponašala se kao pijani milijarder. Trošili nemilice na sve i svašta. No, da nisu bili baš pijani, pokazuju njihova obiteljska gospodarstva koja su u njihovu mandatu znatno narasla. Za to vrijeme dopustili su da su praktično svi zaposlenici radili na crno.

Čak i inspektori i policajci, jer im nisu uplaćivani doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Tako sada na to ime Županija duguje više od 21 milijun maraka. Sramota, jer naša županija nije baš sirotinjska. E, sada bi taj dvojac Jurišić – Lijanović upravljao Federacijom i državom u koaliciji sa SDP-om. Mašala!“, kaže Ćosić. Lijanovićima i Jurišića ipak se mora pripisati jedna zasluga: srušili su mit o državnom poslu kao jedinom sigurnom u BiH. 2200 uposlenika u državnoj službi ZHŽ-a, zahvaljujući njima,  ostali su živjeti u vrlo nesigurnoj i neizvjesnoj budućnosti!

Artinfo


Nema komentara

Anketa

Ustavi