RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MO BUS Nema pojeftinjenja autobusnih karata

Napisano 21.08.2010. 21:27

MOSTAR - Iako je prije više od godinu dana najavljivano pojeftinjenje usluga gradskog prijevoznika Mo Busa, do danas cijene karata još nisu promijenjene, a kako stvari stoje, neće ni biti u dogledno vrijeme. Razlog tomu, pojašnjavaju u spomenutoj tvrtki, cijena je goriva koja je i dalje visoka, te skoro nikakvo zanimanje gradski vlasti za bolje uvjete rada ovog prijevoznika.
Prema riječima direktora Mo Busa Damira Marića, iako uskoro počinje nova školska godina, te će uskoro biti i novi zimski red vožnje, kao što to obično bude pred početak škole, ipak će putnici za karte morati izdvojiti istu svotu novca kao i do sada.
Cijene iste


- Iz razloga što cijena goriva ne opada, nismo u stanju smanjiti cijene karata. Mi smo davno zatražili da se to pitanje nađe na Gradskom vijeću, no od istih nikada nismo dobili odgovor niti razumijevanje po tom pitanju, zbog čega smo prestali više išta tražiti, pojasnio je Marić. Posebno je istaknuo kako pojeftinjenja karata neće biti u dogledno vrijeme, ali ni poskupljivanja.         
Nedavno su poslali prijedlog zimskog reda vožnje Gradskoj upravi i mjesnim zajednicama, tako da u idućih 10 dana očekuju njihove primjedbe na predloženi red vožnje, nakon čega će isti razmotriti i od 6. rujna krenuti sa zimskim redom vožnje. Marić je naglasio kako će to biti privremeni red vožnje do 1. listopada, jer škole zbog usuglašavanja nastave svake godine traže neke promjene, pa tako i mi djelujemo u skladu s njihovim zahtjevima. Tada, kako ističe, ponovno se ponudi prilika mjesnim zajednicama, također, za dodatne promijene koje ranije nisu stigli predložiti, te od studenog počinje pravi zimski red vožnje.          

Nepristupačna stajališta


No, ono što stvara dodatni problem normalnom funkcioniranju ovog prijevoznika jesu neriješena autobusna stajališta.
- Dok je lijepo vrijeme, podnošljivo je, no kada počnu kiše, nastaje kaos, jer većina autobusni stajališta nije natkrivena ili je na nepristupačnom mjestu te građani moraju prolaziti kroz blato da bi ušli u autobus. Konstantno apeliramo Gradu na taj problem, no očito nadležni nemaju sluha za isti jer se godinama ništa nije promijenilo, govori Marić. Kao primjer nepristupačnog autobusnog stajališta, koje je komisija ispred Grada Mostara odredila, navodi Aveniju gdje su postavljena dva autobusna stajališta s dvije strane ulice, i oba su jako nepristupačna, jer su zbog semafora izmaknuta na sredinu ulice, i pored toga putnici moraju preći zelenu površinu, koja je u zimskim danima prepuna blata, da bi ušli u autobus. Marić je zaključio da je to samo jedan od primjera nepristupačnih stajališta u ovom gradu, kojih ima nevjerojatno mnogo. 

 

DL


Nema komentara

Anketa

Ustavi