RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Molitveni pohod Bobovcu

Napisano 21.10.2010. 15:09
Bobovac

Poznato je da pod vodstvom Ureda katoličkog dušobrižništva Ministarstva obrane BiH vjernici-katolici djelatnici Ministarstva obrane BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, pripadnici Oružanih snaga BiH, policajci na svim entitetskim i državnim razinama zajedno s drugim vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije svake godine krajem listopada idu na molitveni pohod Bobovcu kako bi svi zajedno molili za domovinu Bosnu i Hercegovinu. I ove godine učinit će to u subotu 23. listopada 2010. godine. Svi se već godinama odazivamo pozivu koji svima nama upućuje vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić.

Misno slavlje, kojemu će predsjedati vojni biskup Republike Hrvatske mons. Juraj Jezerinac uz propovijed vrhbosanskog nadbiskupa i metropolite Vinka kardinala Puljića, započet će u 11 sati. Svi pristigli vjernici-katolici, predvođeni vojnim kapelanima, u 10 sati s pripadnicima Oružanih snaga BiH i policijskih postrobi raznog entitetskog i državnog ustroja na raskrižju kod rijeke Bukovice podno Bobovca molitveno i pješice krenut će prema samom Bobovcu. Svi pristigli vjernici-katolici pozvani su da se priključe vojnim kapelanima, vojnicima i redarstvenicima te s njima pješice, koje traje pola sata, molitveno krenu prema Bobovcu.

Svima se skreće pozornost da se obuče odgovarajuća obuća zbog lakšeg kretanja i samog terena na kojem se nalazi Bobovac te računaju s promjenom vremena na Bobovcu u ovo jesensko vrijeme. Važno je znati kako su pristupne prometnice jednim dijelom makadamske bilo preko Kraljeve Sutjeske bilo preko Vareša. Do Bobovca se najbrže dolazi preko Kaknja osobnim autima, kombijima i manjim autobusima i potrebno je od Kaknja do Bobovca oko sat i pol vremena. Za veće autobuse jedino je moguće ići cestom preko Podlugova, Breze i Vareša, a od Podlugova do Bobovca potrebno je oko dva i pol sata. Od pomoći će Vam biti i jednim i drugim putom civilna i vojna policija kao i oznake smjera na putu.

Sve informacije mogu se dobiti svakim danom osim subote i nedjelje od 9 do 17 sati jedino u Uredu katoličkog dušobrižništva Ministarstva obrane BiH, Hamdije Kreševljakovića 98, 71000 Sarajevo, tel./faks: 033/286-686.


Nema komentara

Anketa

Ustavi