RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

NADA ZA BIH DRŽAVNU ZAJEDNICU: Danas sastanak Dodik - Čović u Banja Luci

Napisano 21.10.2010. 10:59

SNSD će inzistirati na mjestu ministarstva vanjskih poslova i da ta stranka na pravilan način predstavlja BiH u inozemstvu, a HDZ-u će pripasti mjesto predsjedavajućeg vijeća ministara.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarat će danas u Banjaluci o postizbornoj suradnji, izjavio je Srni tajnik SNSD-a Rajko Vasić.

"Sastanak je nastavak već uobičajenih kontakata i razmjene mišljenja, a odnosiće se, prije svega, na formiranje vlasti na nivou BiH", pojasnio je Vasić.

Sastanak Dodika i Čovića biće održan u zgradi Vlade RS sa početkom u 11.00 sati, prenosi Srna.

Dodik je danas izjavio dav će SNSD kao uslov za učešće u vlasti na nivou BiH tražiti mjesto ministra vanjskih poslova.


U ime SNSD-a tražićemo da HDZ-u i Draganu Čoviću bude omogućeno da kao predstavnik hrvatskog naroda bude predsjedavajući ministarskog vijeća", rekao je Dodik.

"Lagumdžija samo smeta"


Dodik je upozorio da zahtjev Zlatka Lagumdžije, predsjednika SDP-a, da on bude predsjednik Savjeta ministara pravi problem, te rekao da je Lagumdžija za SNSD personalno neprihvatljiv.
"Lagumdžija je smetnja brzom konstituisanju vlasti na nivou BiH, njegove prijetnje i nadmeno ponašanje bitno su ga diskvalifikovali u ovom vremenu tako da se to neće moći promijeniti u narednim danima", kazao je Dodik.
Dodik je rekao da će Lagumdžija "možda uspjeti nešto da uradi", ali da bi to bilo na štetu BiH, i da bi to bilo dobro "samo za njegov ego".


Nema komentara

Anketa

Ustavi