RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Slavica Josipović o svehrvatskoj koaliciji koja se zagovara

Napisano 21.10.2010. 11:11

Slavica Josipović o svehrvatskoj koaliciji koja se zagovara

Josipović: Spremni na suradnju, na dobrobit hrvatskih interesa
 
Samo zajedno, dogovorom i suradnjom, možemo izboriti naše ciljeve, a to je potpuna ravnopravnost Hrvata s drugima u BiH

Županijski odbor HDZ-a 1990 SBŽ-a na sjednici održanoj u Travniku razmatrao je i analizirao rezultate postignute na nedavnim općim izborima.
- Očekivao sam nešto bolje rezultate na razini županije (osvojena 2 mandata), a kada gledam rezultate u Gornjem Vakufu-Uskoplju gdje sam predsjednik Općinske organizacije, više sam nego zadovoljan. Jer, polučili smo izvrstan rezultat, kazao nam je Dražen Matišić, predsjednik Mladeži HDZ-a 1990 SBŽ-a i nositelj izborne liste za županijsku Skupštinu.

Analiza rezultata

- Analizirali smo rezultate i opća je ocjena da možemo biti zadovoljni. A kad to kažem, mislim i na uvjete u kojima smo radili i djelovali, mislim na potpunu neravnopravnost političke utrke u kojoj smo bili bez logistike, bez materijalne podrške, bez podrške općinskih i županijske izvršne vlasti, bez podrške javnih poduzeća, organizacija, institucija..., kazala je predsjednica ŽO-a HDZ-a 1990 Slavica Josipović, koja je i predsjedala sjednicom u Travniku. Također je kazala kako stranka ne bježi ni od vlastitih propusta koje detektiraju da bi ih što prije otklonili. Izrazila je i žaljenje zbog slabog odziva hrvatskog biračkog tijela.
- Taj važan segment izbora treba temeljito i stručno analizirati, utvrditi razloge i raditi na njihovu otklanjanju. Jer, nismo ostvarili zacrtani cilj, a tu mislim na ukupan rezultat stranaka s hrvatskim predznakom, i osvojili 11 planiranih mandata u županijskoj Skupštini, što bi bio "osigurač", zaštita hrvatskih nacionalnih interesa (proračun, formiranje županijske Vlade...)".

Ovom prilikom predsjednica Josipović se osvrnula i na moguću svehrvatsku koaliciju koja se zagovara i dogovara.
Naravno, kaže Slavica Josipović, o tomu će odlučivati vrh stranke, vjerojatno na sjednici u petak u Mostaru. Međutim, jasno je da hrvatski puk očekuje i traži nove iskorake u međusobnim odnosima stranaka s hrvatskim predznakom, jer pred nama su presudna vremena, izmjene Izbornog zakona, Ustava...!

Dogovor i suradnja

Ne želim prejudicirati stranačku odluku, ali ću ipak reći da smo mi, kao i do sada, spremni na suradnju, na dobrobit hrvatskih interesa, ali uz nužnu korektnost međusobnih odnosa. Jer, samo zajedno, dogovorom i suradnjom, možemo izboriti naše ciljeve, a to je potpuna ravnopravnost Hrvata s ostala dva konstitutivna naroda u BiH. 
|VL|HB.org|


Nema komentara

Anketa

Ustavi