RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nakon pune 32 godine gradi se nova školska zgrada kojom će prestati podstanarstvo učenika

Napisano 17.06.2010. 09:54

Kiseljak - Temeljac za novu školu u Brestovskom za 200 djece

Nakon pune 32 godine gradi se nova školska zgrada kojom će prestati podstanarstvo učenika

U projektu su sudjelovali Vlada RH i Općina Kiseljak, vrijedan je dva milijuna KM, a završit će se za tri godine

Tonči Staničić, veleposlanik RH u BiH, i Greta Kuna, ministrica prosvjete u Vladi SBŽ-a, jučer su položili kamen temeljac za gradnju zgrade OŠ u naselju Brestovsko u Kiseljaku.

Vrijedan projekt

Projekt vrijedan dva milijuna KM trebao bi biti završen u iduće tri godine. Početna sredstva osigurali su Vlada RH (25.000 KM) i Općina Kiseljak koja je izdvojila ostatak od početnih 150.000 KM.

- Nakon tri godine priprema, danas započinjemo s gradnjom škole. Plan je izliti „mrtvu ploču“, iduće godine završiti zidove, a treće godine školu staviti pod krov. Ovo je prva školska zgrada koja se nakon 32 godine gradi u Kiseljaku. Nastavit će se ulagati, a planova izgradnje novih školskih prostora i dogradnje postojećih imamo puno. Cilj nam je djeci iz Kiseljaka osigurati dovoljno prikladnog školskog prostora kako bismo izbjegli sadašnje stanje u kojemu se zbog nedostatka školskog prostora nastava odvija u dvije, pa čak i tri smjene, kaže Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka.

Škole pod istim krovom

Prema riječima Antuna Milosa, ravnatelja OŠ Brestovsko, 200 učenika ove škole trenutno su podstanari, a nastavu pohađaju u OŠ Bilalovac u kojoj prostor dijele s učenicima OŠ Kiseljak 1 u kojoj se nastava izvodi prema planu i programu na bosanskom jeziku.

- Ovim će se ukinuti dvije škole pod istim krovom kojih u SBŽ-u imamo pet. Ovdje u Brestovskom, Bugojnu, Uskoplju i dvije u Vitezu. Samo gradnjom novih škola riješit ćemo ovo pitanje, izjavila je ministrica Kuna. Kako financijska konstrukcija za školu u Brestovskom još nije zaokružena, predstavnike općinskih tijela vlasti tek čeka posao pronalaska sredstava.

- Osobno ću se zalagati za ulaganja u ovakve projekte jer ulagati u djecu budućnost je svake države i naroda, kazao je Staničić. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi