RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Odgađa se Hrvatski sabor

Napisano 02.04.2011. 11:11

Odgađa se Hrvatski sabor

■ Nije još utvrđen termin održavanja Sabora i to zbog poklapanja predloženog datuma, 16. travnja, s obilježavanjem obljetnica počinjenih ratnih zločina u Trusini i Ahmićima

■ Znamo da političko Sarajevo jedva čeka da učinimo nešto neustavno kako bi na nas poslali duge cijevi i sve nas pohapsili

Hrvatski narodni sabor najvjerojatnije neće biti održan 16. travnja, kako je ranije najavljeno, jer se na taj datum obilježava obljetnica ratnih zločina u Trusini i Ahmićima, doznaje Oslobođenje od izvora iz vrha HDZ-a BiH. Također, u dva HDZ-a smatraju kako ne treba žuriti s održavanjem Sabora kako se ne bi donijele nikakve ishitrene odluke.
- Nije još utvrđen termin održavanja Sabora i to zbog poklapanja predloženog datuma od 16. travnja s obilježavanjem obljetnica počinjenih ratnih zločina u Trusini i Ahmićima. Ne želimo nikoga i ni na kakav način uvrijediti. Cijenimo kako bi sarajevski mediji mogli zlorabiti činjenicu da se Sabor održava upravo na taj dan, te ćemo stoga razmisliti o novom terminu, kazao je naš izvor.

Odluka u ponedjeljak

Ivan Musa, predsjednik HKDU i član Organizacijskog odbora Sabora, kazao je kako nije odlučeno hoće li doći do pomjeranja datuma održavanja Sabora.
- Prije ponedjeljka vam ništa ne mogu kazati, jer je tada zakazana sjednica  Organizacijskog odbora. No, jeste bilo razgovora o tome, izjavio je Musa.
Također, doznajemo kako će na Saboru biti nazočno čak 700 izaslanika, te kako će biti pozvani i Hrvati iz stranaka potpisnica platforme SDP-a, uključujući i Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH.
- U ponedjeljak će se održati sastanak Organizacijskog odbora Sabora i tada će sve biti dogovoreno. Tada ćemo odlučiti kakvi će zaključci biti predloženi za usvajanje, tko će govoriti te kakva bi konačna poruka Sabora trebala biti, rekao je naš sugovornik.
Neslužbeno se doznaje i kako dva HDZ-a čekaju kakvu će odluku donijeti OHR i to po pitanju suspenzije odluka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, kojima je bilo proglašeno da se nisu bili stekli uvjeti za održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH.

Veso Vegar, v.d. glavnog tajnika HDZ-a 1990, kazao nam je kako nema informacija o pomjeranju termina održavanja Sabora, no kazao je i kako će dva HDZ-a kroz sljedećih
nekoliko dana početi s poduzimanjem konkretnih koraka, koji bi naposljetku trebali dovesti po ponovnog konstituiranja Doma naroda FBiH, a time i Vlade FBiH.

Čekaju Inzka

Iz HDZ-a BiH, pak, doznajemo kako se dva HDZ-a dvoume u kojem smjeru trebaju djelovati. 
- Još čekamo konačnu odluku OHR-a, a potom ćemo se odrediti kako konkretno djelovati. U svakom slučaju, nećemo izlaziti iz okvira postojećeg Ustava i zakona BiH, jer to nam je najjače oružje u borbi za hrvatsku ravnopravnost. Znamo da političko Sarajevo jedva čeka da učinimo nešto neustavno kako bi na nas poslali duge cijevi i sve nas pohapsili. No, to neće dočekati, kazao je za Oslobođenje izvor iz vrha HDZ-a BiH.

| Oslobođenje | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi