RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Održana debata: „(Ne)razumijevanje između Hrvata iz BiH i RH“

Napisano 24.10.2010. 06:37
ELSA

Danas s početkom u 12 sati na Filozofskom fakultetu u organizaciji Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) održana je debata: „(Ne) razumijevanje između Hrvata iz BiH i RH.“ HSPF je ugostio članove Europske udruge studenata prava "ELSA" iz Splita.

Na početku debate pozdravni govor je održao predsjednik HSPF-a Slaven Zeljko te zahvalio članovima ELSA-e na dolasku i suradnji. Jedna od tema je bila slaba upućenost u Hrvatskoj o stvarnom stanju u BiH, pogotovo što se tiče položaja Hrvata.

„Dok nisam upoznao ljude iz BiH nisam skoro pa ništa znao o Hrvatima u BiH, sada se trudim što više čitati i pratiti stanje u BiH“, - izjavio je jedan od članova ELSA-e.

Također se raspravljalo u čijem je interesu udaljavanje Hrvatske od Hrvata u BiH. Ovom prilikom je istaknuto kako mediji imaju jak utjecaj i kako se u zadnje vrijeme u Hrvatskoj većinom negativno priča o Hrvatima iz BiH.

Na debati je bilo govora o postojećem političkom stanju u BiH.

„Nemamo teritorijalnu jedinicu, ni javnog televizijskog kanala, Bošnjaci su nam stavili veto kada se u Parlamentu izglasavalo o popisu stanovništva, sve ovo naginje prema majorizaciji Hrvata“ - objasnio je jedan od članova HSPF-a.

Svi su složili kako je ironično što Hrvatima člana Predsjedništva bira drugi narod te kako se stranka iz koje potječe Komšić predstavlja kao građanska, ali u stvarnosti provodi prikriveni nacionalizam.

Na kraju debate zaključeno je kako je ostanak mladih te njihova angažiranost jako bitna u BiH. Predsjednik ELSA-e zahvalio se na gostoprimstvu i pozvao članove HSPF-a u Split. Poslije debate upriličen je domjenak na kojem se nastavilo druženje.

pogled.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi