RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Orašje – Održana svečana sjednica Općinskoga vijeća u povodu obilježavanja Dana općine

Napisano 23.10.2010. 12:28

Orašje – Održana svečana sjednica Općinskoga vijeća u povodu obilježavanja Dana općine

Svečanosti počele otvaranjem digitaliziranog katastra

Dan općine Orašje obilježava se na dan kada su postrojbe HVO-a 1992. oslobodile Vidovice i Kopanice
 

Dan općine Orašje, 23. listopada, datum je iz novije povijesti općine Orašje, iz Domovinskog rata  kada su postrojbe HVO-a 1992. oslobodile Vidovice i Kopanice. U spomen na poginule branitelje položeni su vijenci i cvijeće uz spomen-obilježje u Orašju, a danas će u Vidovicama nakon polaganja vijenaca biti služena i sveta misa za poginule branitelje. Primjereni sadržaji značili su i održavanje svečane sjednice OV Orašje u oraškoj kinodvorani. Svečana akademija je okupila goste iz RH, dužnosnike FBiH i BiH, Posavske županije i njenih općina, predstavnike institucija i stranaka, udruga proisteklih iz DR, predstavnike vojske, Crkve.

Orasje-1A

Brojne čestitke

Uz ostale, brzojave čestitanja Dana općine uputila je i predsjednica FBiH Borjana Krišto. Sjednicu je otvorio predsjednik OV Antun Mikić. Uz Mikića prigodne riječi za Dan općine uputio je gradonačelnik općine Orašje Đuro Topić, u ime županijske Vlade čestitao je Dan općine ministar financija Marijan Oršolić, kao izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH Ivo Miro Jović, a pozdravne riječi uputili su i gosti iz Hrvatske: generalni konzul RH u BiH (Tuzla) Josip Juras i u ime prijateljskoga grada Garešnice gradonačelnik Velimir Žunac.

Orasje-1D

- Dugo smo već na koljenima, svaki dan nas je sve manje, a iscrpljujemo se svakojakim podjelama, dopuštamo taštini izbijati u prvi plan, dopuštamo raznim iluminatima kreiranje javnog mnijenja, utjecaj u medijima, tisku, kulturi, kreiranju sustava vrijednosti, naglasio je u svojem govoru na svečanoj sjednici OV Orašje predsjednik Mikić te pozvao sve koji mogu doprinijeti razvoju općine Orašje riječima: - Suspregnimo političke strasti i dajmo primat razboritosti i zajedništvu.

Načelnik Topić je izdvojio nastavak ulaganja u razvoj komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni Dusine u Orašju, poticanje proizvodnje radno intenzivnih kultura, nastavak projekata vodovoda i kanalizacije, cestovne infrastrukture.

Orasje-1E

- Uz Dom zdravlja sa sedam područnih ambulanti te u sustavu školstva u kojima je pet osnovnih i jedna srednja škola, stvorene su pretpostavke za kvalitetno zdravstvo i školstvo u općini.

Potpora općini

Potporu općine daju, kazao je Topić, i za 11 nogometnih klubova te za tzv. male sportove u čemu će izgradnja započete nove sportske dvorane biti kvalitetan pomak. Svečanim otvorenjem obnovljenih prostorija katastra općine otvoreni su ovogodišnji Dani općine Orašje. Početak rada katastra u novim uvjetima omogućen je zahvaljujući pomoći GTZ-a s kojim je potpisan ugovor o digitalizaciji katastarskih karata.

- Ovo je prva faza projekta vrijednog 156.000 maraka. Time će usluge biti brže i efikasnije za građane, rekao je Topić.

Bogat program
Tradicionalna natjecanja u spravljanju delicija - čobanca
■ Prateći sadržaji obilježavanja Dana općine u znaku su kulturno-sportskih manifestacija. Izdvajamo gostovanje Gradskog kazališta iz Vinkovaca, grada s kojim je Orašje potpisalo Povelju o kulturnoj suradnji. Subota je u znaku tradicionalnoga natjecanja u spravljanju posavskih delicija, čobanca i fiša u organizaciji udruga oraških lovaca i ribiča Sava i Šaran i promocije prvog književnog uratka Martine Džoić.

|VL|HB.org|


Nema komentara

Anketa

Ustavi