RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Otvoreno pismo dr. Ivi Bancu od Koordinacije braniteljskih udruga

Napisano 19.01.2011. 00:36

U povodu izjave prof. dr. Ive Banca u emisije FTV-a "60 minuta" da je unutarnja stvar Bosne i Hercegovine hoće li Bošnjaci birati hrvatske predstavnike i da je normalno formirati vlast bez onih kojima je hrvatski narod dao izborni legitimitet, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata obratila se gospodinu Bancu otvorenim pismom. Pismo prenosimo u cijelosti.

 

Poštovani g. Banac,

Na našu žalost Vi i g. Mesić uvijek se pojavite kao joker bošnjačkim nacionalnim interesima. Kao što Vas urednik "60 minuta" Bakir Hadžiomerović nazva "uglednim profesorom i jednim od vodećih hrvatskih intelektualaca", dođete kao melem na ranu kad treba vodu navratit na bošnjački mlin, a na štetu hrvatskog naroda u BiH.

Svakom iole inteligentnom čovjeku jasno je da je Bosna i Hercegovina država tri konstitutivna naroda i logično je da svaki narod želi imati svoje predstavnike u tijelima izvršne, zakonodavne i sudbene vlasti. Problem nastaje kada većinski bošnjački narod želi uvesti građanski sustav, što automatski dovodi hrvatski narod u status nacionalne manjine.

Strahovito je bolno gledati Vas kako bez imalo emocija objašnjavate u emisiji "60 minuta" da je unutarnja stvar BiH da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike i da je normalno formirati vlast i bez predstavnika hrvatskog naroda kojima je taj narod dao izborni legitimitet.

Politički magazin "60 minuta" antihrvatski je i pristran medij, koji izravno podupire politiku SDP-a BiH, što je u suprotnosti sa Zakonom o medijima BiH. G. Ivo Josipovoić, predsjednik Republike Hrvatske, i gđa Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske, s pravom ukazuju na političko nasilje koje pokušavaju SDP i SDA nametnuti Hrvatima u BiH, ali iskusni sarajevski novinari uvijek pronađu takve kao što ste Vi i g. Mesić da ih laskavim riječima i sitnim počastima stave u funkciju bošnjačkih interesa, a na štetu hrvatskog naroda.

Mi smo narod koji je stoljećima u kolonijalnom položaju i danas, kada želimo izboriti svoje nacionalno pravo na slobodu, opstojnost, jednakopravnost, jezik, kulturu, vjeru i prosperitet, takvi kao Vi i Mesić uvijek ste pripravni nanovo nas prikovati na križ, a poslije oprati ruke kao Poncije Pilat.

Činite nam zlo i nepravdu, ali mi se ipak molimo Isusu Kristu da vas upita zašto nas progonite i da vam Božijom milošću providi pute, stoji u otvorenome pismu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata gospodinu Ivi Bancu.



( Fena/Poskok )


Nema komentara

Anketa

Ustavi