RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Preokret: Elvir Jakupović priznao krivnju za ubojstvo zatočenog vojnika HVO-a

Napisano 10.07.2010. 08:37

Preokret: Elvir Jakupović priznao krivnju za ubojstvo zatočenog vojnika HVO-a

Sukladno sa sporazumom tužitelj suglasan da Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u rasponu od pet do šest godina

Elvir Jakupović, koji se tereti za ratni zločin protiv ratnih zatočenika u općini Travnik 1993. godine, potpisao je sporazum o priznanju krivnje kako je opisan u optužnici Tužiteljstva BiH od 9. lipnja 2010. godine.

U saopćenju Tužiteljstva BiH navodi  se da je Jakupović,  rođen 29. marta 1976. godine, tereti da je u lipnju 1993. godine, u mjestu Slimena, općina Travnik, došao u objekt u kojem su bili zatočeni ratni zatočenici, pa pucajući iz vatrenog oružja, ubio jednog zatočenog pripadnika HVO-a.

Jakupović je zaključio sa tužiteljem Posebnog odsjeka za ratne zločine Tužiteljstva BiH sporazum o priznanju krivnje za ratni zločin protiv ratnih zatočenika, pa je sukladno sa sporazumom tužitelj suglasan da Sud BiH na osnovu navedenog sporazuma, optuženom izrekne kaznu zatvora u rasponu od pet do šest godina.

Prilikom odmjeravanja raspona kazne za optuženog, Tužiteljstvo BiH imalo je u vidu da je optuženi u vrijeme nastajanja kaznenog djela bio maloljetan, pa je zbog toga predložen ovakav raspon kazne.

Optuženi Jakupović sklapanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje kaznenog djela navedenog u optužnici, pa se potpisivanjem sporazuma odriče prava na suđenje i žalbu na presudu koju mu izrekne Sud BiH.

Optuženi se obvezao da će, nakon što Sud prihvati izjavu o priznanju krivice, a prije izricanja kazne, osobno dati izjavu kojom će iskazati kajanje za kazneno djelo koje je učinio.

Potpisujući ovaj Sporazum optuženi Jakupović Elvir potvrđuje da troškove kaznenog postupka može snositi sam ukoliko ga Sud na to obveže, kao i da je upoznat o svim mogućim posljedicama, uključujući i one vezane za imovinskopravne zahtjeve.

Optuženi Elvir Jakupović potvrđuje da je izjavu o priznanju krivice dao dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, nakon što je upoznat sa sadržajem Sporazuma koji je proslijeđen Sudu BiH. /DA/


Nema komentara

Anketa

Ustavi