RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Program proslave Male Gospe u svetištu Majke od milosti – Gospe Ramske na Šćitu

Napisano 06.09.2018. 23:29

Po staroj ramskoj tradiciji, na blagdan Male Gospe hodočasti se na Šćit, u svetište Majke od milosti – Gospe Ramske. Kao i do sada, priprava za ovaj blagdan biti će kroz trodnevnicu koja će započeti u srijedu 5. rujna prema sljedećem rasporedu.

Srijeda 5. rujana u 18 sati: Misa za dobar početak nove školske godine i blagoslov školskih torbi, školaraca, studenata, nastavnika, profesora i odgojitelja.

Četvrtak 6. rujna u 18 sati: Misa za hodočasnike.

Petak 7. rujna u 18 sati: Misa uočnica u samostanskom dvorištu. Misu će predslaviti i pod njom propovijedati fra Vinko Sičaja, župnik u Livnu. Misno slavlje uveličat će Etno skupina Čuvarice.

Subota 8. rujna - Mala Gospa

7:30 sati: Rana misa

11:00 sati: Pučka misa u samostanskom dvorištu. Misu će predslaviti i pod njom propovijedati fra Petar Klapež, gvardijan Franjevačkog samostana u Sinju.

Kroz trodnevnicu, svi oni koji žele pristupiti sakramentu ispovijedi za to će imati mogućost od 17 sati.

Na blagdan Male Gospe u Ramu hodočaste mnogobrojni vjernici iz brojnih župa diljem BiH, a posljednjih godina, sve je više vjernika iz susjedne Hrvatske koji na taj dan dolaze na Šćit i u Ramu.

Iz Franjevačkog samostana Rama Šćit, pozivaju vjernike na hodočašće, a poseban poziv upućuju iseljenim Ramcima. Dođite na Malu Gospu i budite dio rijeke hodočasnika, jer na blagdan Male Gospe svi putovi vode u Ramu. Zavjet svakog Ramca je barem jednom na godinu doći u Ramu i hodočastiti na Šćit na blagdan Male Gospe.


Nema komentara

Anketa

Ustavi