RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Rezultati istrage u MUP-u Županije Središnja Bosna prava misterija

Napisano 04.08.2010. 00:16

TRAVNIK - Nitko u MUP-u Županije Središnja Bosna ne zna da li je i sa kakvim rezultatima završena istraga o eventualnoj odgovornosti policije za propuste koji su mogli dovesti do terorističkog napada na Policijsku postaju u ovom gradu.

Drago Vukoja, policijski komesar MUP-a ŽSB, 14. srpnja je kazao da je MUP pokrenuo internu istragu u okviru koje će biti provjereno da li je Haris Čaušević, jedan od osumnjičenih za teroristički napad izvršen 27. lipnja u Bugojnu, ranije uživao zaštitu svojih rođaka uposlenih u policiji.

Ovom izjavom Vukoja je reagirao na optužbe direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Almira Džuve po kojima je Čaušević i prije terorističkog napada evidentiran kao "problematična osoba", ali da nije procesuiran jer ga je štitio rođak zaposlen u MUP-u ŽSB.

Vukoja je tada kazao da "želi raščistiti stvari u svojoj kući" i provjeriti navode o rođačkim vezama osumnjičenog Čauševića sa policajcima koji su ga, navodno, štitili.
Komesar Vukoja sada je na godišnjem odmoru. Iz njegovog kabineta su nam rekli da ga nitko ne mijenja i ne može dati informacije o ovoj internoj istrazi. Ministar unutarnjih poslova ŽSB Sedžad Milanović jučer nije bio na poslu.
"Ministar je danas i sutra odsutan. Sad vam je ovdje pusto. Nema nikoga, svi su na godišnjem", kazala je djelatnica iz Kabineta ministra Milanovića.

Informaciju o istrazi pokušali smo dobiti i u Unutrašnjoj kontroli MUP-a ŽSB, kao i kod glasnogovornika, ali ni oni nisu imali informaciju za javnost.

U MUP-u ŽSB rade Husein Čaušević, stric osumnjičenog Harisa Čauševića, te njegov rođak Zaim Ždralović, zapovjednik Jedinice za potporu MUP-a ŽSB.
Ranije je Islam Čaušević, načelnik Krim-policije u Bugojnu, demantirao medijske navode da je rođak osumnjičenog Harisa Čauševića, te da ga je ranije štitio.

"Da se komesar želio ozbiljno baviti ovim poslom, ne bi novinari zvali da se raspituju. Ta istraga je samo farsa. Komesar je, od kako je bačena bomba, samo nekoliko dana bio na poslu. Sada se traže rođaci osumnjičenog Harisa Čauševića, a po tome bi pola policije moglo biti njegova rodbina jer je ovo malo mjesto", kazao je sugovornik iz vrha MUP-a ŽSB.

Osim Harisa Čauševića, zbog sudjelovanja u terorističkom napadu u Bugojnu Sud BiH pritvorio je i Nasera Palislamovića. Privedena su još trojica vehabija osumnjičeni da su Palislamoviću pomagali u bijegu nakon napada. I Čaušević i Palislamović od ranije su poznati policiji po brojnim kaznenim djelima i prekršajima.

U terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, dok je šest njegovih kolega teže i lakše ranjeno.


Nema komentara

Anketa

Ustavi