RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Savez udruga prognanih i izbjeglih povratnika Bosanske Posavine

Napisano 11.05.2010. 05:48
Posavina

S ciljem zajedničkog djelovanja na brži proces povratka i obnove, krajem prošle godine utemeljen je Savez udruga prognanih i izbjeglih povratnika Bosanske Posavine. Savez udruga upravo čine udruge koje provode različite aktivnosti na povratku izbjeglih i raseljenih Hrvata i drugih građana na njihova prijeratna prebivališta.

Radi institucionalnog jačanja svoje uloge u procesu povratka i obnove, odmah po utemeljenju ovaj Savez obratio se pismom namjere Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH sa inicijativom zaključivanja akta o suradnji na programima koje ovo ministarstvo provodi kako u oblasti povrata i obnove, tako i na zaštiti ljudskih prava.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice prihvatilo je ovakvu suradnju, pa je u petak 07. svibnja tekuće godine u kabinetu ministra Safeta Halilovića došlo do potpisivanja Protokola o suradnji. Protokol su potpisali ministar Safet Halilović i Pavo Dujak, kao potpredsjednik i tajnik Saveza udruga. Potpisivanju protokola bili su nazočni i zamjenici ministra gospodin Slavko Marin i gospodin Mario Nenadić, te gospodin Josip Jerković, šef Ureda za izbjegle i raseljene Vlade Županije Posavske u F BiH.

Potpisivanjem ovog Protokola Savez izbjeglih i raseljenih povratnika Bosanske Posavine dobio je mogućnost da kroz partnersku i konzultativnu suradnju i promatrački status utječe na planiranje i raspodjelu sredstava za programe povratka i obnove koje će u narednom periodu provoditi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

U povodu svečanosti potpisivanja ovog Protokola o suranji zajedničkom ručku u restoranu Institucija BiH pridružio se Franjo Tomić, dekan Derventskog dekanata i župnik župe Bosanski Brod, te Mirko Đaković, predsjednik Udruge povratnika Novo Selo i predsjednik ove mjesne zajednice.

Potpisivanje sporazuma o suradnji

http://posavina1.blogspot.com/


Nema komentara

Anketa

Ustavi