RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik: Novi Centar urgentne medicine u Bolnici djelomično u funkciji

Napisano 09.06.2010. 23:09

Kada projekt u cijelosti bude završen, Centar će imati osam ordinacija, tri kirurške sale, te dijagnostički dio

Novi Centar urgentne medicine i prijamni odjel u Javnoj ustanovi Bolnica Travnik djelomično je u funkciji i građani Županije Središnja Bosna već sada su dobili novu kvalitetu u pružanju zdravstvenih usluga. Kada projekt u cijelosti bude završen, Centar urgentne medicine te stari dio Bolnice sa kojim je povezan i čija je obnova u tijeku, raspolagat će sa osam ordinacija, tri kirurške sale, te dijagnostičkim dijelom.

- Mi smo prije dvije godine od Vlade FBiH dobili grant od 400.000 KM za izgradnju aneksa uz zgradu Bolnice koji bi trebao imati oko 400 četvornih metara i gdje bi bio smješten Središnji prijam i Centar urgentne medicine. Kada smo krenuli u tu investiciju utvrdili smo nelogičnost, imali bismo vrlo suvremen prostor koji bi bio povezan sa dijelom Bolnice koji je potpuno devastiran uporabom u posljednjih 30 godina. Zbog toga smo odlučili da krenemo i u adaptaciju podruma. Tako će se izgradnja tih oko 400 četvornih metara završiti adaptacijom još tisuću četvornih metara prostora - pojašnjava prim. dr. Mirsad Granov, direktor Bolnice Travnik. Bolnica Travnik najveća je zdravstvena ustanova u ŽSB.

- Ovim projektom građani dobivaju suvremeni ambijent, humaniziran prostor u gabaritima koji omogućavaju normalno pružanje zdravstvenih usluga na razini koju naši građani zaslužuju. S druge strane, zaposleni u Bolnici dobivaju prostor za rad po standardima. Ova investicija će premašiti cifru od 400.000 KM, ali se nadamo da ćemo rekonstrukciju privesti kraju naglašava direktor Granov. Cijeli projekt trebao bi biti završen u naredna dva mjeseca.


Nema komentara

Anketa

Ustavi