RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U noći u kojoj teatar diše za svoju publiku bit će izvedene 42 predstave

Napisano 13.11.2010. 09:40

Međunarodni projekt - BNP Zenica pokrenuo Noć teatra za BiH

U noći u kojoj teatar diše za svoju publiku bit će izvedene 42 predstave

Primarna ideja je dati posjetiteljima priliku upoznavanja kazališta iz druge vizure, odlaskom iz scene, u prostorije kazališta, a noć se održava 20.11.
 
Bosansko narodno pozorište Zenica pokrenulo je međunarodni kazališni projekt Noć teatra, koji će se, za BiH, održati u subotu, 20. studenoga.

Prijavilo se 30 kazališta

Ovaj jedinstven jednodnevni događaj obuhvatit će kazališne predstave i ostale oblike scenskih umjetnosti: međunarodne koprodukcije i gostovanja, čitanja i uprizorenja tekstova suvremenih europskih autora, okrugle stolove i susrete s izravnim internetskim uključivanjem, koncerte, izložbe, igraonice i radionice za djecu te prigodnu gastronomsku ponudu.

«Primarna ideja Noći teatra je dati posjetiteljima priliku upoznavanja teatra iz druge vizure, odlaskom iz scene, u prostorije kazališta u koje publika, inače, nema pristup. BNP u suradnji s hrvatskim partnerom koordinira zajedničkim programom u BiH i RH. Sudjelovanje je prijavilo 30 kazališnih kuća iz 16 bh. gradova i ovo je prvi put da okuplja brojne organizacije kulture», rekao nam je Hazim Begagić, glavni producent manifestacije Noć teatra.

Noć teatra se održava u cijeloj BiH, a te noći bit će izvedene 42 predstave. Partner BNP-a Zenica je zagrebačko Dječje kazalište Dubrava, organizator Noći kazališta u Hrvatskoj. "U ovom trenu u projektu sudjeluju tri države u 48 gradova sa 111 institucija, koje se bave scenskom i kazališnom umjetnošću. I ovo je nešto što će vrlo brzo prerasti u jednu europsku manifestaciju, i mi smo ove godine s pravom mogli staviti europski nazivnik da je to European Theatre Night. Dakle, u ovoj noći imat ćemo kazališni program, daleko veći nego što se to događa svake večeri na kazališnim daskama.

Teatar.ba

Bili smo u Slovačkoj i ovo je projekt kojim se uistinu obraćamo publici i za koji vjerujemo da će imati uspjeha kod publike», kaže Leo Vukelić, voditelj Dječjeg kazališta Dubrava Zagreb. Promoviran je i novi portal www.teatar.ba.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi