RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Učenici Hercegbosanske županije posjetili Vukovar

Napisano 10.10.2017. 23:27

Sukladno dogovoru između Koordinacije ministara obrazovanja Županija u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku u BiH, Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, 29. rujna 2017. godine započeo je pilot-projekt posjeta učenika Vukovaru koji obuhvaća terensku nastavu iz predmeta Povijest za učenike završnih razreda osnovnih škola iz BiH, koji nastavu pohađaju prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Navedenim projektom obuhvaćen je posjet Vukovaru, održavanje predavanja na temu Domovinski rat i Bitka za Vukovar, posjetu dvama muzejima u Vukovaru, te obilazak mjesta sjećanja u području grada Vukovara uz stručno vodstvo.

Troškove prijevoza, smještaja i prehrane za 250 učenika i pratitelja (po 50 učenika iz svake škole, po jedna škola iz svake županije: Hercegbosanske županije, Hercegovačko-neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke, Županije Središnja Bosna i Županije Posavske), kao i ulaznice u muzeje u Vukovaru snosila je Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, priopćeno je iz Vlade HBŽ, piše Tomislavnews.


Nema komentara

Anketa

Ustavi