RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

UHIĆEN ŽIVKO BUDIMIR!

Napisano 26.04.2013. 12:48
UHIĆEN ŽIVKO BUDIMIR!

Kako Večernji list doznaje, u današnjoj akciji SIPA-e uhićen je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir. Uhićenje se dogodilo u Sarajevo, a trenutačno se pripadnici SIPA-e nalaze u zgradi Predsjedništva BiH gdje se obavlja pretres. Također, pretres se obavlja i u zgradi federalne Vlade u Mostaru.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 26.4.2013.godine, pristupili su realizaciji tri operativne akcije na širem području Bosne i Hercegovine. Radi se o operativnim akcijama kodnih naziva „Memory“, „Patriot“ i „Pravda“. Navedene aktivnosti se realiziraju uz asistenciju pripadnika OSA-e BiH, MUP-a RS, MUP-a KS, MUP-a HNK i MUP-a SBK.

Operativnim akcijama obuhvaćeno je više desetina osoba, koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije- podmićivanje i krivičnih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (KZ FBiH), te neovlaštenim prometom opojnim drogama i organiziranim kriminalom (KZ BIH). Pretresi su u toku na većem broju lokacija na širem području BiH.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pristupili su realizaciji tri operativne akcije na širem području Bosne i Hercegovine. Radi se o operativnim akcijama kodnih naziva „Memory“, „Patriot“ i „Pravda“.

Navedene aktivnosti se realiziraju uz asistenciju pripadnika OSA-e BiH, MUP-a RS, MUP-a SŽ, MUP-a HNŽ i MUP-a SBŽ. Operativnim akcijama obuhvaćeno je više desetaka osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela iz oblasti korupcije - podmićivanje i kaznenih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (KZ FBiH) te neovlaštenog prometa opojnim drogama i organiziranim kriminalom (KZ BIH). Pretresi su u tijeku na većem broju lokacija na širem području BiH.

Vecernji.ba 


Nema komentara

Anketa

Ustavi