RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

UNESCO-ov kamp u Novoj Biloj okupio osnovce iz BiH i susjednih zemalja

Napisano 17.10.2010. 09:15

UNESCO-ov kamp u Novoj Biloj okupio osnovce iz BiH i susjednih zemalja

U kampu koji je trajao od 12. do 16. listopada uz učenike iz BiH sudjelovali su i osnovci iz Tenje u Hrvatskoj, Kotora u Crnoj Gori i Pirana u Sloveniji
 

Domaćin ovogodišnjeg Međunarodnog UNESCO-ova kampa osnovaca bila je OŠ "Nova Bila", uz KŠC "Petar Barbarić", jedina u općini Travnik u kojoj se nastava odvija na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Veselo druženje

Domaćinstvo kampa nagrada je ovoj školi za jedanaestogodišnje članstvo i predani rad u UNESCO-ovoj obitelji osnovnih škola iz cijeloga svijeta. Uz osnovce i njihove nastavnike iz škole domaćina, u kampu koji je trajao od 12. do 16. listopada sudjelovali su i osnovci iz Tenje u Hrvatskoj, Kotora u Crnoj Gori i Pirana u Sloveniji. Bilo je to tradicionalno lijepo i veselo druženje, ali i zanimljivo, radno, i edukativno. Jer, uz nezaboravan posjet bh. planini ljepotici Vlašiću i Sarajevu, osnovci i njihovi nastavnici bili su aktivni sudionici radionica: likovne na Starom gradu u Travniku, književne u rodnoj kući Ive Andrića, biološkoj u Muzeju u Travniku, te glazbene i informatičke u školi domaćina kampa. Posjetili su i vidjeli i neke druge znamenitosti, kulturne i povijesne vrijednosti Travnika, Nove Bile i Sarajeva. U Travniku su prisustvovali kazališnoj predstavi, a u Novoj Biloj za sudionike je organizirana diskovečer. Svaka je škola bila predstavljena na prigodan način, a prezentirana su i nacionalna jela i običaji kraja i države sudionika kampa, čemu su prisutni bili brojni gosti i sponzori ovoga kampa.
U petak navečer u amfiteatru OŠ "Nova Bila" organizirana je priredba sa zajedničkim programom svih sudionika pod nazivom "Naučili smo, doživjeli smo, pamtit ćemo".

Zajedničko druženje

Prisutni su bili brojni mještani, gosti i uzvanici, a među njima i predstavnici kulturnog i javnog života Nove Bile, Travnika i Srednjobosanske županije, predvođeni ravnateljem Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik i predsjedateljem županijske Skupštine Mirkom Batinićem. Nakon zanimljivoga veselog programa koji su prisutni pozdravljali, organizirano je zajedničko druženje svih sudionika.

|VL|HB.org|


Nema komentara

Anketa

Ustavi