RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vasić: Cerićeva izjava novi korak ka podjeli BiH

Napisano 10.09.2010. 09:30

U opširnom intervjuu, uz bajramske praznike, poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa efendija Cerić izjavio je da Bošnjaci sada trebaju graditi državu i naciju, ali da taj proces ide sporo i da su svi umorni od izgovora da „ovi drugi to ne prihvaćaju“.

Cerić zahtijeva da se među Bošnjacima nađu političari koji to hoće i mogu i da se uvjere „ovi drugi“. A ako ih se ne može uvjeriti, onda ih ne treba ni pitati, kad se radi „o općem dobru“.

-Takva vjersko-etatistička totalitarna politička opcija i nastup prema drugim vjerama i nacijama u BiH, svjedoči o bošnjačkim političkim tendencijama koje su suprotne europskim u novom milenijumu ali nam daje i na znanje da je u Cerićevim političko-vjerskim krugovima napuštena opcija trojnog unutarnjeg dogovora o BiH i konačno promovirano jedinstvo čiste vjere, države i nacije, izjavio je izvršni tajnik SNSD-a Rajko Vasić.

To je izravna prijetnja Republici Srpskoj i Srbima u BiH, prijetnja poništavanjem i nadglasavanjem i poruka agresivnim vjerskim bojovnicima islama na koji način se trebaju ponašati u svetom i hitnom cilju stvaranja države i nacije, kazao je vasić.

Cerićeva vjerska platforma je novi sarajevski korak ka podjeli BiH, a žalosno je što na nju nitko od domaćih i stranih ljubitelja i obožavatelja BiH ne reagira.


Nema komentara

Anketa

Ustavi