RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zasjedala Vlada Županije Središnja Bosna

Napisano 02.07.2010. 08:17

Zasjedala Vlada Županije Središnja Bosna

Još jedna sjednica bez HDZ-ovih ministara

Vlada Županije Središnja Bosna održala je jučer redovitu sjednicu na kojoj ni ovog puta nije bilo ministara iz HDZ BiH. Iako je početkom ovog tjedna održana izvanredna sjednica, nakon terorističkog napada u Bugojnu, kojoj su nazočili svi ministri, to jučer nije bio slučaj. Na sjednici se nisu pojavile ministrice obrazovanja Greta Kuna i zdravstva Vlatka Komšić, dok je ministar pravosuđa Zoran Luković svoj nedolazak opravdao bolešću.
- Dvije ministrice iz HDZ-a nisu najavile nedolazak, a ministar Luković jutros je javio da je na bolovanju. I to je napredak. Inače, već sam razmišljao da poduzmem sve pripreme oko njegovog razriješenja - kazao je na početku sjednice premijer KSB Salko Selman.

Nedolazak ministrica iz HDZ posljedica je neuspjelih dogovora dvije partnerske stranke u središnjoj Bosni, HDZ i SDA. Ministar Luković u nezavidnijoj je situaciji jer je kao ministar iz reda srpskog naroda predložen od strane HDZ BiH, a uz suglasnost SDA.

Sporno u odnosima dvije vladajuće stranke je imenovanje ministra financija, a ova pozicija upražnjena je već pet mjeseci. Kriza u radu županijskih institucija se nastavlja u Županiji koji su zbog lošeg rada i funkcioniranja vlasti sindikalisti nazvali „zadnjobosanski".


Nema komentara

Anketa

Ustavi