RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zbog navodnog incidenta u vojarni "Kozara" SNSD sugerira NACIONALNU PODJELU ORUŽANIH SNAGA

Napisano 06.09.2010. 09:19

Ukoliko vojno vodstvo i Ministarstvo obrane BiH ne mogu prekinuti incidente i nezadovoljstva na vjerskoj i nacionalnoj osnovi u Oružanim snagama BiH (OSBiH), onda trebaju predložiti podjelu Oružanih snaga na način da svaki puk bude jednonacionalan i stacioniran na području svog naroda, smatra Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Naime, izvršni tajnik SNSD-a Rajko Vasić rekao je se da nadležno ministarstvo i zapovjedništvo Oružanih snaga BiH trebaju izjasniti o organiziranju vjerske večere (iftara, op. prir.) u banjalučkoj vojarni "Kozara" i da javnosti razjasne cijeli slučaj, kao i protokole i procedure u vezi s organiziranjem vjerskih i nacionalnih manifestacija u vojnim jedinicama.

"Posljednji slučaj kada su srpski vojnici fizičkim radom pripremali vjersku večeru za muslimane znak je za uzbunu nad činjenicom da Oružane snage BiH, za koje izdvajamo 370 milijuna maraka godišnje, postaju vjerska vojna organizacija", naveo je Vasić u pisanoj izjavi za medije.

On je naglasio da su takvi događaji najbolji put za sukobe u Oružanim snagama, jer nezadovoljstvo neprestano tinja, a sukobi se lako mogu prenijeti na politički i nacionalni teren.

"Od ministarstva i zapovjedništva se ne očekuje da vode ratove, ali bar svakodnevnim procedurama moraju pokazati sposobnost zapovjedanja", ocijenio je izvršni tajnik SNSD-a.

Podsjetimo, srpski časnici i vojnici iz sastava Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH izjavili su da su u srijedu, 1. rujna, doživjeli poniženje tijekom priprema iftara u banjalučkoj kasarni "Kozara", kada su prema zapovijedi pretpostavljenih taj dan morali raditi najteže fizičke poslove u pripremi vjerske svečanosti kojoj je prisustvovalo više od 350 zvanica, prenio je jučer dnevni list "Pres".

Službena i nezavisna potvrda navoda tog lista, međutim, još nije došla.


Nema komentara

Anketa

Ustavi