RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Odmor tijekom cijele godine

Napisano 13.02.2011. 11:09

VLAŠIĆ - Investicija kompanije FIS u razvoj turizma

Odmor tijekom cijele godine

■ Ponudu ne treba vezati samo za snijeg ■ U planu izgradnja 12 stadiona i jedne zatvorene sportske dvorane ■ Pri kraju gradnja zatvorenog bazena
 
Nedostatak snijega na početku godine još jednom je podsjetio turističke radnika na Vlašiću gdje treba usmjeriti investicije u narednom periodu. Oni malo poduzetniji već su uložili značajna sredstva u projekte koji će ovu planinu učiniti privlačnom za turiste tijekom svih 365 dana u godini.

Gastro ponuda

Kompanija FIS iz Viteza prije nekoliko godina pokrenula je na Vlašiću veliki projekt pod nazivom „Eko FIS Vlašić" koji uključuje sve, od smještaja i restorana, preko ski-staza do terena za brojne sportove.

- Naši kapaciteti u „Eko FIS Vlašiću" zauzeti su do kraja veljače, točnije 80 posto kapaciteta je popunjeno, što znači da je interes veliki i da smo zadovoljni posjetom. Razlog tome je i dobra gastro ponuda, novoizgrađeni restoran, kongresna dvorana, a za nepun mjesec imat ćemo zatvoreni bazen sa saunom i kompletnom wellness ponudom - kaže Željka Bajramović, voditelj tima za odnose sa javnošću kompanije FIS iz Viteza.

Uložena sredstva u projekt „Eko FIS Vlašić" iznose oko 10 milijuna KM, ali generalni direktor FIS-a Pero Gudelj ističe kako je nedostatak snijega na početku godine ustvari putokaz što treba raditi narednih godina kako bi Vlašić turistima ponudio vrhunski užitak.

Dobar povod

- Ovo je samo početak. Napravit ćemo dužu stazu, dovest ćemo više vode da bi radila tri topa za proizvodnju vještačkog snijega kako bismo ljubiteljima zimskih sportova osigurali snijeg tijekom tri mjeseca naredne zimske sezone. Međutim, Vlašić treba raditi 12 mjeseci u godini, i to je naša budućnost.


 

Mi trenutno imamo izgrađena dva stadiona, jedan nogometni sa umjetnom travom i jedan teniski sa umjetnom travom, a planiramo i treći, univerzalni. Radimo na tome da na površini od 100.000 četvornih metara izgradimo 12 stadiona i jednu zatvorenu sportsku dvoranu. To bi dalo dobar povod da ljudi dođu, kako sportaši, tako i roditelji sa djecom -najavljuje Pero Gudelj, generalni direktor FlS-a.

U ovoj kompaniji najavljuju nove investicije i ulaganja, ali očekuju i potporu nadležnih državnih institucija, kako bi Vlašić zasjao u punom sjaju.

| Dnevni avaz | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi