RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Josipović primio Čovića: Hrvatska će uvijek skrbiti za svoje sunarodnjake u BiH

Napisano 28.10.2010. 10:06
Josipović i Čović

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića. Teme razgovora bile su političke prilike u Bosni i Hercegovini, dinamika konstituiranja izvršne vlasti, odnosi između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te općenito politička situacija u regiji.

Posebno se razgovaralo i o položaju Hrvata u BiH, potrebi za instrumentima kroz koje mogu ostvariti svoju jednakopravnost i ustavnu poziciju jednog od tri konstitutivna naroda, njihovom opstanku i povratku u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik Republike Hrvatske je ponovio kako će Hrvatska uvijek voditi Ustavom utvrđenu brigu za dobrobit i zaštitu svojih sunarodnjaka koji žive izvan Hrvatske, pa tako i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Gospodin Čović je istaknuo potrebu da se u formiranju vlasti u BiH vodi računa o reprezentativnosti političkih predstavnika u odnosu na sva tri naroda, kako bi izvršna vlast bila dugoročno stabilna i imala široku podršku za zahtjevne reforme koje predstoje.

Hrvatska pozdravlja sva rješenja u konstituiranju vlasti koja će poštovati jednakopravnost svih naroda i zaštitu prava svih građana Bosne i Hercegovine te pridonijeti stabilnosti i stvaranju kapaciteta za institucionalno približavanje BiH Europskoj Uniji. Predsjednik Republike Hrvatske istaknuo je kako je Bosna i Hercegovina jedan od najvažnijih partnera Hrvatske, i kako je njeno ubrzano približavanje Europskoj Uniji i NATO savezu i u interesu Republike Hrvatske, kao i regije. Na tom putu reformi i usvajanja europskih standarda Hrvatska će Bosni i Hercegovini pružiti partnerstvo i podršku

Ured Predsjednika RH


Jasno je da je yusipović komunističko kopile i da u to ne treba sumnjati.
Jadni smo MI kada YUSIPOVIĆ priča šupljake Čovi. Ne znam zašto je Čova išao UOPĆE tom IZDAJNIKU kada se zna da je PODRŽAO lagumđiju jer je Milanović predsjednik yusipovića bio u SA = teheran dan prije izborne šutnje u BiH i dao podršku ISLAMISTIMA - ZAMOTANI u multi-kurti. A to multi kurti je PROPALO kako reče Merkelovica.

Autor: sred.bosna | Napisano 29.10.2010. | (29) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(29)

Anketa

Ustavi