RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sanader se vraća u politiku

Napisano 03.01.2010. 15:35

Na konferenciji za novinstvo, održanoj danas u 12:00 sati u prostorijama HDZ-a, bivši predsjednik Vlade  Republike Hrvatske i počasni predsjednik HDZ-a je najavio ponovno aktiviranje u političkom životu stranke i države. Naime, na današnjem obraćanju novinarima je izjavio, da je nezadovoljan izbornim rezultatima službenog predsjedničkog kandidata HDZ-a Andrije Hebranga i da je rezultat posljedica lošeg stanja u stranci i rada središnjih tijela stranke.

Najavio je aktiviranje svoje statutarne uloge počasnog predsjednika stranke, kao i mogućnost povratka u Sabor na mjesto zastupnika HDZ-a. 

Izjavio je također, da Predsjedništvo stranke u drugom krugu predsjedničkih izbora se mora izjasniti, komu će dati svoju podršku. U današnjem druženju s novinarima je se dotakao i razloga svog povlačenja sa svih dužnosti polovinom 2009. godine, gdje je izjavio da tada nije bio spreman trgovati s hrvatskim teritorijem u graničnom sporu sa Slovenijom za članstvo u EU.  

Prema neslužbenim izjavama nekih medija, Sanader nije imao podršku HDZ-a za današnju konferenciju za novinare, te da je mimo volje stranke i njenih središnjih tijela održao istu u prostorijama HDZ-a. Jadranka Kosor, sadašnja predsjednica Vlade i predsjednica stranke nije komentirala današnji istup bivšeg hrvatskog premijera.

Hercegbosna.org


Nek ga Jaca izbaci iz stranke.

Autor: Robbie MO | Napisano 04.01.2010. | (26) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(27)

Anketa

Ustavi