RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

DAN HOLOKAUSTA Gradonačelnik Bešlić i predsjednica ŽO Mostar Erna Danon-Cipra položili vijence na židovskom groblju

Napisano 28.01.2012. 07:31

U povodu Međunarodnog dana holokausta gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, glavna savjetnica Radmila Komadina i načelnik Odjela za financije i nekretnine Izet Šahović položili su u ime Grada Mostara vijenac na Židovskom groblju «Sutina».
Gradonačelnik Bešlić je tom prilikom kazao treba podsjećati i obilježavati ovaj dan da se ovakve stvari više nikada ne bi ponovile, jer stradali su nevini ljudi samo zato što si bili druge vjere ili nacije. Mladima moramo prenijeti poruku da nauče iz loših stvari koje su se dogodile i da izvuku pouku, poručio je Bešlić.
Predsjednica Židovske općine Mostar Erna Cipra podsjetila je na stradanja Židova u Drugom svjetskom ratu istaknuvši kako je Dan holokausta sjećanje na stradale Židove koji su stradali samo iz jednog razloga, a to je što su bili Židovi
Glavna skupština Ujedinjenih naroda donijela je Odluku da se 27. siječnja, kada je oslobođen koncentracijski logor "Auschwitz", obilježava kao Dan sjećanja na žrtve holokausta.
Prema podacima iz različitih izvora, ukupan broj stradalih Židova je od 4.194.000 do 5.820.960. U Bosni i Hercegovini u Drugom svjetskom ratu od petnaest tisuća Židova  dvanaest tisuća stradalo je u brojnim koncentracijskim logorima širom bivše Jugoslavije.

 

mostar.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi