RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

DIPLOMACIJA Srbija otvara Generalni konzulat u Mostaru

Napisano 29.02.2012. 21:57

Predsjedništvo BiH donijelo je na današnjoj sjednici u Sarajevu Odluku o davanju suglasnosti za otvaranje Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

Iz Predsjedništva BiH priopćeno je da će Generalni konzulat Srbije, sa sjedištem u Mostaru, u okviru svog jurisdikcijskog područja obuhvatiti četiri županije - Hercegovačko-neretvansku sa sjedištem u Mostaru, Zapadnohercegovačku sa sjedištem u Širokom Brijegu, Hercegbosansku sa sjedištem u Livnu i Unsko-sansku sa sjedištem u Bihaću.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju o održavanju NATO summita u Čikagu u svibnju 2012. godine, te donijelo Zaključak da na tom summitu sudjeluje na najvišoj razini.

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o prihvatanju poziva predsjednice Brazila Dilme Rusef koji je upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH za sudjelovanje na UN konferenciji o održivom razvoju "Rio+20" od 20. do 22. lipnja ove godine u Rio de Janeiru.

Predsjedništvo BiH usvojilo je Izvješće o implementaciji Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja i radu Subregionalnog konzultativnog povjerenstva u 2011. godini, te zadužilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da, u suradnji s Ministarstvom obrane BiH, pokrene neophodne aktivnosti s ciljem preuzimanja odgovornosti za implementaciju Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja.

Predsjedništvo BiH zadužilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH da dostavi tekst pozivnog pisma koje će Predsjedništvo BiH uputiti španjolskom kralju Juanu Carlosu da posjeti BiH 29. ožujka ove godine.

Usvojeno je Izvješće Ministarstva pravde BiH o radu Povjerenstva za pomilovanje u prošloj godini.

U skladu sa Zakonom BiH o pomilovanju, Predsjedništvo BiH obavijestit će Parlamentarnu skupštinu BiH o usvojenom izvješću.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo odluke o ratifikaciji više međunarodnih sporazuma i ugovora. (Srna/Dnevnik.ba)


Nema komentara

Anketa

Ustavi