RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Milanović: "BiH je postojbina Hrvata, većina Hrvata u Hrvatskoj potječe iz BiH"

Napisano 29.02.2012. 10:31

"Ja želim da Hrvati u BiH budu usješna, bogata i utjecajna zajednica."

Bit će rekonstrukcije federalne vlade, izjavio je sinoć nakon razgovora s premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić.

Ljubić je pojasnio kako čelnici HNS-a o toj temi nisu razgovarali s hrvatskim premijerom Milanovićem, ali da će do rekonstrukcije Federalne vlade doći na način da će Hrvati konzumirati svoja prava.

Premijer Milanović i mi suglasili smo se da je interes Hrvatske satbila BiH, a stabilna BiH  je moguća jedino kao država tri konstitutivna naroda, čija će prava biti i Ustavom standardizirana, kazao je Ljubić


Milanović, kao ni predsjednik HDZ BH Dragan Čović nisu davali izjave novinarima nakon razgovora, koji je trajao oko sat i pol, održanog u konzulatu Hrvatske u Mostaru, u kojem su sudjelovali i predsjednici drugih manjih hrvatskih stranaka uključenih u HNS. Predsjednik Vlade Hrvatske, prije tog sastanka, na Mostarskom je Sveučilištu, u sklopu predavanja, kojeg je održao pred prepunim amfiteatrom, na temu "Hrvatska članica EU" ponovio poruke izrečene dan ranije u  Sarajevu, neizravno odgovorivši i na optužbe predsjednika SDP-aBih Zlatka Lagumdžije kako je njegov posjet BiH previše nacionalno obojen.

. - I kao političar u opoziciji uvijek sam se zalagao za jasan odnos Hrvatske prema Hrvatima u BiH. Ni meni ni mojoj vladi nitko ne može predbaciti nacionalizam, zadrtost,isključivost. S obzirom na to, da nemamo nacionalističku hipoteku, imamo punu legitimaciju tražiti fer deal, pošten odnos za Hrvate u BiH. To je sve, ništa manje i ništa više. Ako ne upali razgovarat ćemo i opet razgovarati, a do tada pomagat ćemo bolnice, škole, Sveučilište, kazao je Milanović


Milanović je dodao kako će Hrvatska i dalje ulagati u Mostarsko sveučilište jer je ulaganje u znanje i obrazovanje ulaganje u temelj svake zajednice.

Bez znanja nema ni napredka, ni identiteta, nema ničeg. A ja želim da Hrvati u BiH budu usješna, bogata i utjecajna zajednica. BiH je postojbina Hrvata, a i većina Hrvata u Hrvatskoj potiče iz BiH,  kazao je premijer Hrvatske koji je odgovarao i na brojna pitanja studenata. ( R. I. / Dnevnik.ba)


Nema komentara

Anketa

Ustavi