RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gradska uprava poništila odluku o privremenom financiranju

Napisano 02.02.2013. 20:53

Odgovorni u mostarskoj Gradskoj upravi poništili su odluku o privremenom financiranju koju je prije nekoliko dana donijelo Gradsko vijeće kojem je istekao mandat, piše današnji Večernji list.

Večernjak navodi kako je na ovaj način spriječena provedba odluke tijela koje više nema mandat odlučivati o važnim pitanjima u Mostaru, a Gradska uprava je pokazala kako poštuje vladavinu prava i poštuje naputke koje je izdao visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostar Murat Ćorić je samoinicijativno, bez konzultacija s svojim zamjenicima, sazvao sjednicu Gradskog vijeća Mostara kojoj su nazočili samo bošnjački vijećnici, te je donesena odluka o privremenom financiranju.

I ova tema se koristi u političke svrhe. Naime, bošnjački vijećnici prije nekoliko mjeseci nisu pristajali na prijedlog Hrvata da Gradsko vijeće za vrijeme trajanja mandata usvoji proračun Grada za 2013., da bi nedugo nakon toga tražili donošenje odluke o privremenom financiranju. Sasvim je jasno kako su u pozadini priče samo politički motivi, a ne i stvarna briga o građanima Mostara. I zadnje, nelegalno zasjedanje Gradskog vijeća Mostara pokazalo je da Bošnjaci imaju većinu te kako bi u slučaju da mandat Vijeća nije istekao mogli donositi odluke bez Hrvata, navodi Večernji list.

''I ovo je jasan pokazatelj kako Bošnjaci nisu ugroženi u Mostaru, te kako imaju većinu koja može donositi odluke. Zadnja događanja ruše priču o ugroženosti Bošnjaka u ovom gradu i pokazuju kako su u biti Hrvati u podređenom položaju'' rekao je jedan od sugovornika Večernjeg lista.

Još uvijek nije jasno na koji način će se riješiti pitanje proračuna u Mostaru. Jedina opcija je da on bude nametnut od gradonačelnika, te uz odobrenje OHR-a. Sigurno je kako izbori u Mostaru neće biti održani barem još nekoliko mjeseci, te kako će Grad opet biti pred financijskim krahom.

Očekuje se kako će se u rješenje ovoga pitanja uključiti i predstavnici međunarodne zajednice u BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi