RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvati traže jedinstven Mostar, SDA i dalje inzistira na podjeli grada na više općina

Napisano 16.10.2012. 09:02

Uoči sastanka – OHR ponovno okuplja političke predstavnike i traži rješenje za grad na Neretvi

Hrvati traže jedinstven Mostar, SDA i dalje inzistira na podjeli grada na više općina

Dok HDZ BiH i HDZ1990. traže da Mostar bude jedna izborna jedinica, Bošnjaci traže podjelu grada na više općina

Danas će se u OHR-u održati još jedan sastanak o temi provedbe odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na promjenu nametnutog Statuta ovoga grada. Političke stranke su posljednjih nekoliko dana već izašle u javnost sa stavovima koje će iznijeti na ovom sastanku, pa se može reći kako je sve od ranije poznato.
HDZ BiH i HDZ1990. su ponovili kako Mostar vide kao jednu izbornu jedinicu, te traže da se odluka Ustavnog suda BiH provede u cijelosti.
- Mostar nije „grad-slučaj“ i zaslužuje biti organiziran kao sve ostale jedinice lokalne samouprave u državi. Nema niti jednog razloga da grad ponovno bude podijeljen - ističu predstavnici dva HDZ-a.

Naravno, u Stranci demokratske akcije imaju sasvim drugo rješenje za Mostar. Predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Zijad Hadžiomerović kazao je da su stavovi SDA nepromijenjeni te da će SDA i dalje zagovarati da Mostar bude grad s više općina.
- Mostar bi trebao biti grad s više općina kao što je to i Grad Sarajevo, istaknuo je Hadžiomerović, dodajući da se pod pritiskom međunarodne zajednice taj stav neće mijenjati. Podsjetio je da je ustavnim rješenjima Mostar definiran kao grad, a to je zajednica više općina. Govoreći o implementaciji presude Ustavnog suda BiH, Hadžiomerović kaže da su tom presudom poništeni „sporni“ članovi Statuta te je ostalo na Bošnjacima i Hrvatima da se dogovore o budućnosti Grada Mostara. Izrazio je očekivanje da će se na današnjem sastanku u OHR-u ponuditi modaliteti buduće suradnje, ali smatra da se neće raspravljati o prijedlozima za izmjenama Statuta Grada Mostara te da se neće ići u meritornu suštinu tih izmjena.

| VLM |


Nema komentara

Anketa

Ustavi