RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mtel i Dräger Odjelu za pedijatriju KB Mostar uručili inkubator

Napisano 17.10.2012. 11:54

Mtel i Dräger Odjelu za pedijatriju KB Mostar uručili inkubator

Akcija „Bitka za bebe“ nastala na inicijativu Fonda B92 i tvrtke Mtel u suradnji, a u suradnji s tvrtkom Dräger darovala je inkubator Odjelu za pedijatriju Kliničke bolnice Mostar, točnije neonatologiji.

„Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku vidjeti da su sve prijevremeno rođene bebe na odjelu Pedijatrije Kliničke bolnice Mostar smještene u inkubator. Moto tvrtke Dräger je ‘Tehnologija za život’. Naša misija je spašavati živote u više od 190 zemalja u svijetu. Oko 500 tisuća beba u Europskoj uniji rodi se prije vremena, što znači da je to u prosjeku jedna od deset rođenih beba. Drägerje danas ovdje kao dio akcije ‘Bitka za bebe’ koja se provodi u Bosni i Hercegovini. Ove kampanje su jako značajne i u njima moramo svi sudjelovati. Posebno se želim zahvaliti tvrtci Mtel i tvrtci Bosna lijek i nadam se daljnjem uspješnom provođenju akcije. Nama je iznimno drago da smo u prilici pokloniti vam inkubator i želimo vam mnogo pozitivnih slučajeva“, kazao je regionalni menadžer tvrtke Dräger za jugoistočnu Europu.

Tijekom prošle godine 206 beba smješteno u inkubatorima

Dr. Vesna Brkić, šefica odjela za Pedijatrije Kliničke bolnice Mostar zahvalila se Mtelu i Fondu B92 na ovoj humanitarnoj akciji, te tvrtci Dräger.
„Kad su u pitanju djeca, uvijek mi je drago znati da ima ljudi koji svojom emocionalnom donacijom, makar to bila samo jedna marka, su uspjeli skupiti novac i pomoći tolike bolnice u Bosni i Hercegovini“, kazala je Brkić.

Brkić je na poseban način istaknula kako su pedijatrijske bolnice uvijek nekako na margini, a zapravo bi bilo ispravno da djeca, na kojoj gradimo našu budućnost, imaju najbolje uvijete. Tijekom prošle godine na intenzivnoj njezi neonatologije bilo je smješteno 226 djece, od čega je 206 djece zahtijevalo inkubator, te napomenula kako odjelu za Pedijatriju još trebaju i pumpe i respiratori, te transportni inkubator.

Humanitarni telefon za pomoć najmanjima

Svi korisnici tvrtke Mtel, odnosno korisnici fiksne mreže mogu na humanitarni broj 1411 donirati 1 marku za akciju „Bitka za bebe“. Glasnogovornica tvrtke Mtel Aida Halilović je naglasila kako su do sada, putem ovog broja, prikupljena sredstva za 26 inkubatora, te podsjetila kako je cilj akcije prikupljanje sredstava za kupovinu 70 inkubatora koliko je Fond B92 procijenio da je potrebno porodilištima u BiH. Cijene inkubatora se kreću od 10 do 15 tisuća eura.


Nema komentara

Anketa

Ustavi