RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MEĐUGORSKI TURISTI OŽIVLJAVAJU ZRAČNU LUKU: U roku mjesec dana kreće zračna linija Pescara - Mostar

Napisano 17.05.2011. 17:30

Uspostava zračne linije Pescara – Mostar ponovno je aktualizirana te se očekuje kako će u roku mjesec dana ova charter linija postati redovita. Predstavnici Gradske uprave, Bh. Airlinesa, Zračne luke Mostar te turističke agencije Fortuna Tours ovaj tjedan putuju u Pescaru kako bi se dogovorili svi detalji vezani uz ovu charter liniju.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić je kazao kako je riječ o operativnom sastanku nakon kojega će se znati svi detalji, točno vrijeme uspostave leta, njegova redovitost i sl.

"Nama je sezona već počela, već imamo charter linije iz Italije, kao i zračne linije iz Irske, Bejruta i dr. Ova linija s Pescarom će samo pridonijeti povećanju broja turista i nadamo se kako će Grad uspješno završiti taj projekt. Ove godine očekujemo rekordan broj putnika i uvjeren sam kako će ova sezona biti najbolja od ponovnog otvaranja mostarske Zračne luke", kazao je Raspudić za Dnevni list .

Iz Gradske uprave se doznaje kako su talijanska regija Abruzzo i Grad Mostar osigurali financijska sredstva da se linija uspostavi, te kako više nema značajnijih prepreka da se ista ne realizira.

Zračna luka Mostar je nakon što je nedavno instaliran instrumentalni prilaz od sada više dostupna europskim zrakoplovnim kompanijama, a instaliranje instrumentalnog prilaza bio je i jedan od uvjeta da se uspostavi linija Pescara - Mostar.

2011. će biti rekordna poslijeratna godina

Uspostavom ove zračne linije uvelike bi se oživio promet Zračne luke Mostar, te bi ista trebala zabilježiti i više letova i veći promet putnika, jer u odnosu na prijeratnih stotinu tisuća putnika, sada je promet na razini deset do petnaest posto.

Ideja za uspostavu ovoga leta iskazana je prošle godine kada je veliku volju u nastojanju da se uspostavi ova zrakoplovna linija izrazio sam gradonačelnik Pescare prilikom svog posjeta Mostaru, kada je kazao, između ostalog, kako bi ista doprinijela daljnjem poboljšanju i, prije svega, jačanju religijskog turizma.


S obzirom da veliki broj Talijana dolazi u Međugorje, želja je da se dio tih putnika preko Pescare dovede u Mostar, a zatim u Međugorje. Uspostava linije je postala upitna krajem prošle godine kada je jedna privatna talijanska zrakoplovna tvrtka odustala od organiziranja charter leta te se u javnosti spominjalo kako je Pescara - Mostar još jedan u nizu propalih najavljivanih projekata Gradske uprave.

Dolazak hodočasnika iz Slovačke, 24.4.2011.:

HB|bljesak


Nema komentara

Anketa

Ustavi