RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar: Fakultet međunarodnih odnosa i diplomacije otvara svoja vrata

Napisano 20.04.2011. 11:38

Fakultet međunarodnih odnosa i diplomacije iz Mostara privatna je visokoškolska institucija koja svoje prve studente očekuje u akademskoj 2011./2012. godini!

Fakultet međunarodnih odnosa i diplomacije

Blajburških žrtava 100, 88000 Mostar


Kako navode u FMOD-u, "zbog potrebe da se u Bosni i Hercegovini sustavno obrazuje kadar za diplomatske odnose i za rad u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, iz područja međunarodnih odnosa i diplomacije i prava s međunarodnim odnosima, imperativ našeg fakulteta je obrazovanje kadra koji je potreban za budućnost što ujedno predstavlja i iskorak u smjeru europskih i transatlantskih integracija naše zemlje."

STUDIJSKI PROGRAMI

Na trogodišnjem preddiplomskom studiju možete birati između sljedeća dva smijera:

- Međunarodni odnosi i diplomacija,
- Pravo s međunarodnim odnosima.

Na dvogodišnjem diplomskom studiju ponuđeni su smjerovi:

- Europske studije,
- Američke studije,
- Gospodarska diplomacija,
- Međunarodna politička ekonomija,
- Međunarodno pravo.


ZVANJE

Preddiplomski studij:
- završetkom trogodišnjeg preddiplomskog studija dobiva se akademsko zvanje prvostupnik/ca međunarodnih odnosa i diplomacije, ili
- prvostupnik/ca prava s međunarodnim odnosima.

Diplomski studij:
- završetkom dvogodišnjeg diplomskog studija dobiva se zvanje magistar/ica međunarodnih odnosa i diplomacije sa jednim od ponuđenih smjerova,
- magistar/ica međunarodnog prava.


KAMO NAKON DIPLOME?

Po završetku studija međunarodnih odnosa i diplomacije: Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, ministarstvo obrane, sigurnosne službe, javna i privatne televizije, javne i privatne radijske kuće, gospodarski subjekti, nacionalne i međunarodne političke i ekonomske organizacije, nevladine organizacije itd.

Po završetku studija prava s međunarodnim odnosima: odvjetništvo, domaće i strane odvjetničke kuće, korporacije, tijela Europske unije, državno odvjetništvo, Ministarstvo vanjskih poslova itd.

"Bosna i Hercegovina će trebati sve više diplomatskog kadra te je FMOD pravi izbor. Bit će nam iznimna čast i zadovoljstvo ugostiti Vas u prostorijama fakulteta i pružiti Vam sve potrebne informacije za nastavak obrazovanja na našem fakultetu.", tvrde na mostarskom privatnom fakultetu.


Fakultet međunarodnih odnosa i diplomacije
Blajburških žrtava 100, 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0) 36 327 808
E-mail: [email protected]
Web: www.fmod.ba


bljesak.info

Nema komentara

Anketa

Ustavi