RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MOSTAR Održan tradicionalni Put križa na Humu

Napisano 22.04.2011. 20:47

Veliki petak spomendan je Isusove muke i smrti, dan pokore i posta. To je jedini dan u godini kada se ne slavi euharistija i kada se ne čuju katedralna zvona. Crkva moli i razmatra Isusovu kalvariju. Papa Benedikt XVI. najveći će dio tradicionalnog Križnog puta na Veliki petak u Rimu samo promatrati i više neće, kao što je činio prijašnjih godina, hodati od postaje do postaje, objavio je Vatikan.

Biskup Ratko Perić predvodit će obrede Velikog petka u mostarskoj Katredrali s početkom u 19 sati te vazmeno bdjenje na Veliku subotu s početkom u 20 sati, a u 15 sati održao se i tradicionalni Put križa na Humu.

Papa, koji je 19. travnja napunio 81 godinu, s terase na brdu Palatinu predvodit će obred koji se, kao i svake godine, održava u Koloseumu. Procesiji će se priključiti na tri posljednje od 14 postaja Križnoga puta, dodao je predstojnik Ureda za tisak Svete Stolice Federico Lombardi. Križni put predvodit će talijanski kardinal Camillo Ruini, rimski vikar.

Benedikt XVI. je u protekle tri godine predvodio procesiju Križnog puta od prve do posljednje postaje i sam je nosio križ na prvoj i četrnaestoj postaji.

HB.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi