RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Novi sjaj u Mostaru i investicija veća od pedeset milijuna eura, uz stotine novih radnih mjesta

Napisano 30.03.2012. 06:48

 

Središte budućeg društvenog života u Mostaru

Pothvat Vlasnik Mepas grupe Mirko GRBEŠIĆ donosi Mostaru više stotina radnih mjesta čime ovaj grad postaje jedna od najpoželjnijih trgovačkih destinacija u regiji, od Splita do Livna, Sarajeva i Dubrovnika.

Prodajno-poslovni centar s hotelom u Mostaru - Mepas mall, posljednjih je dana prava košnica, no ni izbliza kakva će tek biti kada otvori svoja vrata posjetiteljima 13. travnja. Radnici zavrću vijke, vare, uređuju završne instalacije u suvremenoj unutrašnjosti objekta površine od gotovo 100.000 četvornih metara, dok vani radnici završavaju stakleno pročelje, parter i zelene površine.

Nova radna mjesta

Tek slijedi posao za stotine radnika koji će opremati brojne trgovine, kinodvorane, prvi hotel s pet zvjezdica. Mepas mall je najveća poslijeratna investicija u Mostaru u koju je uloženo više od 50 milijuna eura. Zamisao je investitora Mepas grupe kojoj na čelu stoji ugledni gospodarstvenik Mirko Grbešić da Mepas mall bude regionalni centar u četverokutu od Splita, Livna, Sarajeva i Dubrovnika. Po svojim gabaritima i ponudom, on to zasigurno jeste. Ukupna unutarnja površina objekta u kojem će se nalaziti trgovine, restorani, kafeterije, prvi hotel s pet zvjezdica u Mostaru je 43.000 četvornih metara. Jednostavan pristup garažama je osiguran iz Ulice kneza Višeslava, dok su pješački ulazi smješteni na sve četiri strane zgrade. Glavni ulaz u prodajni centar s impozantnim pročeljem nalazi se u Ulici kardinala Stepinca. U objektu se nalaze 3 podzemne etaže garaže sa 605 parkirališnih mjesta. Sedam je nadzemnim etaža, dvije etaže hotela i pristup omogućava šest panoramskih dizala. U prodajno-poslovnom centru s hotelom nalazi se ukupno devedeset trgovina svjetski poznatih brendova. Na katu ispod razine prizemlja nalazit će se veliki supermarket na površini od 2920 četvornih metara. U zgradi koja dominira u Mostaru nalaze se velike sportske trgovine, parfumerije, prvi McDonalds, banka, pošta... Na prvome katu nalaze se trgovine sportskih marki, parfumerije, trgovine cipela te ostale robne marke. Slijedi dječji odjel s dječjom modom, igraonicom te trgovinama namijenjenim za kućni dekor i ostale kućne potrepštine.

Prostor za cijeli dan

U visini tri kata nalazi se “entertainment floor” u kojemu će se nalaziti kinodvorane koje će u Mostaru zabljesnuti 20 godina poslije rata. Mepas mall bit će i središte ureda razne namjene, budući da mnogi žele biti blizu centra u kojemu će se odvijati društveni život Mostara.

Centar sadrži i konferencijske dvorane u sklopu hotela te restoran na 2000 četvornih metara. Na svim katovima nalaze se kafeterije tako da Mepas postaje poput drugoga doma pružajući opušteno okruženje za provođenje ugodnih trenutaka.

HB.org|vecernji


Nema komentara

Anketa

Ustavi