RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

STANARI: Centar 2 donosi najviše novca, a vlasti ulažu u ruralna područja

Napisano 09.11.2011. 02:16

MOSTAR- Stanari najvećeg gradskog naselja Centar 2 ogorčeni su što gradske vlasti već godinama ništa ne ulažu u infrastrukturu ovog područja.
Vlastima, a ponajprije gradskim vijećnicima s područja Zapad, zamjeraju što je njihovo naselje u potpunosti zanemareno. Uputili su i otvoreno pismo u kojem navode da kao stanari, kako tvrde, “ove najveće 'spavaonice' Grada Mostara” nisu u stanju normalno živjeti iz razloga što ne mogu doći do svojih stanova jer nije urađena nikakva infrastruktura, ponajprije ceste, nogostupi, parkovi, zelene površine i parkirališta.


Bez dječjeg igrališta


- Najviše novca se prikupilo od dozvola u ovom naselju, a ono je ostalo i postalo najobičniji makadam, s rupetinama na kojima se igraju djeca i parkiraju vozila.
U ovo naselje, koje ima najveći broj stanovnika po metru kvadratnom u Mostaru, ne može se ući, nego se trebaju polomiti noge i razvaliti auta, a znamo da ste morali i trebali uložiti u infrastrukturu u ovom naselju bar dio sredstava koja ste iz njega uzeli i investirali u ruralne krajeve kao što su Bijelo Polje, Goranci, Raška Gora, a ne Centar 2, produžetak avenije gdje je nanovo useljeno oko 200 stanova, stoji u pismu.
Navode kako oni nisu protiv toga da se nekome u ruralnim područjima betonira četiri kilometra ceste, ali su protiv toga da se njima ne asfaltira bar pola kilometra ulice i nogostupa te žele da se malo “zakrpaju” one postojeće ulice, primjerice pored supermarketa “Tuš”, kao i između zgrada.
- Nemojte se zalijetati da u našim jadnim, makadamskim, dvorištima počnete naplaćivati i parkiranje. Niti jedan park ni zelena površina, a čak niti jedno drvo nije posađeno u ovom naselju. Pa gdje mislite da se naša djeca trebaju igrati? Kuda naša djeca , po kojem nogostupu mogu ući u školu? Jeste li u ovom naselju ikada uradili ili mislite uraditi dječje igralište? A prođe vam novi mandat i idu novi izbori, ogorčeni su stanari.

Ulaganje u most


Jedan od trojice vijećnika koji dolazi s gradskog područja Zapad, Zdravko Rozić, navodi kako područje Zapad obuhvaća i gradska i prigradska područja te da treba o svima voditi računa.
- Normalno je da bi ljudi voljeli da im se najviše toga uradi u njihovom dvorištu, no
mi vijećnici smo ti koji trebamo razlučiti što bi bilo najbolje za to područje da se uradi.  Ovo gradsko područje, između ostalog, obuhvaća i Centar 2, ali i mnoga prigradska područja do Vrdi. Treba se paziti na sve, i na jedne i na druge, kazao je Rozić. Istaknuo je da su u Centru 2 predviđeni veliki radovi na spojnom putu između Avenije i novog mosta Avenija - Sutina.
- Već je dosta sredstva s ovog gradskog područja uloženo u taj projekt, u smislu rješavanja nerazriješenih imovinsko-pravnih donosa, i mi smo dosta uložili u ono što nije vidljivo, kazao je Rozić, dodavši kako je dosad u taj projekt, kad su u pitanju sredstva ovog gradskog područja, uloženo oko 350 tisuća maraka.
- Imaju odluke u Vijeću u kojima se može vidjeti na što se sve novac trošio i na koje lokacije. Mi smo trebali odlučiti je li bolje uložiti u ovaj kapitalni projekt, od kojeg će svi imati dobiti. Sigurno je da su se s ovim sredstvima mogle ozeleniti sve površine u Centru 2, ali mi smo mislili da je ovaj projekt značajniji, kazao je Rozić.

Piše: Ivana Previšić


Nema komentara

Anketa

Ustavi