RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

TURIZAM Uzbudljivo paragliding iskustvo u Mostaru po vrlo pristupačnoj cijeni od 50 KM

Napisano 06.07.2013. 00:20

POZITIVNI BIZNIS (1) Dajemo besplatnu reklamu onima koji to zaslužuju.

Dali ste ikada promatrali paraglidere u zraku i razmiljali o tome da im se pridruzite? Dali ste ikada osjetili zavist gledajući pticu u letu i pomislili to bi sve napravili da joj se mozete nasmijati tamo gore.Ako jeste, pogledajte sadrzaj ove stranice i poblize se upoznajte sa svim onim to nudi "SLOBODNO LETENJE" i uvjerite se u ljepotu svega onoga to pruza ovaj pomalo neobičan sport.

 Sama ideja o okupljanju letača i prvi organizirani letovi nekolicine entuzijasta s kraja 90 -ih udaraju temelje, na području grada, ovom uzbudljivom neobičnom i sirem krugu ljudi nepoznatom sportu. Međutim, s vremenom, uz ogromna zalaganja pojedinaca ideje polako dobivaju svoj oblik iz uz pomoć financijskih injekcija sponzora, cijela koncepcija biva podignuta na visi nivo to reflektira ubrzani razvoj i pojačani interes za sport, i događanja vezana za paragliding. S obzirom na prisutnost i intezitet pojave interneta kao medija, u nastojanjima da se letenje u rekreativnom ali i takmicarskom smislu to vise priblizi siroj javnosti a posebice mladima organiziramo tandem letove da bi bolje priblizli ovaj sport javnosti i da bi razbili sve predrasude o ovom prelijepom sportu. Za tandem let nemorate imati nikakvo predznanje o paraglidingu na Vama je da dođete a nasi iskusni piloti i instruktori će se potruditi da Vam priuste nezaboravno iskustvo...

 

 

TEORIJSKI I PRAKTIČNI DIO OBUKE UKLJUČUJE:
-Upoznavanje sa opremom: djelovi i materijali
-Osnove aerodinamike i meteorologije
-Vježbe dizanja stabilizacije i kontrole kupole
-Tehnike polijetanja i slijetanja
-Vježbe polijetanja i slijetanja na vjetru do 3 m/s u uvjetima bez termike na visinama do 150 m
-Planiranje leta i procjena vremenskih uvjeta
-Pravila i propisi padinskog i termičkog jedrenja
-Tehnike aktivnog letenja
-Vježbe kontole i korekcije brzine i pravca leta i njihanja kupole

Početni INFO tečaj
Ovaj oblik kratke informativne obuke sluzi da bi polaznik učvrstio svoju namjeru da postane pilot paraglidera, odnosno putem navedenih informacija donio definitivnu odluku da zeli letjeti. Info obuka sastoji se od upoznavanja s opremom, i samostalnog polijetanja na malim visinama. Info tečaj moze biti jednodnevni ili dvodnevni ovisno o izboru kandidata, a moze mu se pristupiti bilo koji vikend uz prethodnu najavu (ukoliko vremenski uvjeti to dopustaju).
Cijena Info obuke 50,00KM

Napredni program obuke:
U početničkom stupnju polaznici prolaze kroz teorijski dio predavanja uz video materijal i priručnik te letove, prvo na malim (do 50m) i srednjim (do 150m) visinama. Prosječan broj letova na malim i srednjim visinama je između 20-40.
Obuka se vrsi vikendima ili uz dogovor tijekom radnog tjedna.
Vremenski nije ograničeno, vjezbamo i radimo sa polaznicima dok je god potrebno.
Cijena napredne obuke je 550,00 KM.
U cijenu uključeno koristenje paragliding opreme.

 

Dođite i poletite s njima:

Web stranica


Nema komentara

Anketa

Ustavi