RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Marići dobili još tri sina

Napisano 03.08.2013. 08:24

U roku od samo 24 sata Mostar i Banja Luka su dobili po trojke. Iako ovi događaji nisu česti, majke Anđelka i Tanja jučerašnji dan su učinile izuzetnim. Anđelku smo jučer zatekli u SKB-u Mostar. Sudeći po njezinom držanju, ne bismo ni slutili da je rodila troje djece prije nekih 12 sati. “Porod je trajao pola sata. Zapisano je da je prvi rođen u 00:01, drugi u 00:02 i treći u 00:03 sati”, govori nam Anđelka koja je u utorak večer iz Posušja dovezena na porod u Mostar.

Ni liječnici se nisu nadali

Čak ni liječnici se nisu nadali trojkama na početku trudnoće. Sličnih slučajeva nije bilo u Anđelkinoj obitelji, kao ni u obitelji njezinog muža Roberta. - Liječnici su išli postupno. Prvi put je bilo jedno, drugi put, dvoje i treći put troje - prepričava naša sugovornica. Rodila je u 32. tjednu, tj. u 8. mjesecu trudnoće. Bebe su nakon poroda prebačene na Odjel neonatologije SKB-a Mostar gdje medicinsko osoblje vodi brigu o njima. Liječnici nisu željeli davati prognoze, a majka Anđelka je rekla kako se nada da će sve na kraju biti u redu i zahvalila je osoblju na Porodiljnom odjelu SKB-a Mostar na svoj pomoći. Velikih razlika nema niti na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo banjolučkog Kliničkog centra gdje leži dvadesetdvogodišnja Tanja Jorgić sa svoje tri kćerkice Viktorijom, Marijom i Beti. Njezina sreća mogla se osjetit preko telefonske žice dok nam je govorila kako je sve prošlo u redu. “Ma, sve je dobro prošlo, sretna sam i zadovoljno. Muž je oduševljen i zadovoljan što je porod protekao u redu bez ikakvih komplikacija“, kazala je Tanja. Bebe su, baš kao što je to slučaj s mostarskim trojkama, rođene nešto ranije, u 34. tjednu trudnoće, ali na svijet su došle carskim rezom navečer u 20:15 sati. Svoje veselje i radost nije skrivala niti ginekologinja, odnosno liječnica koja je porodila malene banjolučke djevojčice. Dr. Rosanda Jeftović je kazala da je sve u redu proteklo i da pri porodu nije bilo baš nikakvih komplikacija. “Bebe su teške 1610 grama, 1650 i 1650 grama. Tri djevojčice se sada nalaze na Pedijatrijskoj klinici i stanje im je stabilno, i majka Tanja se osjeća dobro. Radi se o spontanoj trudnoći - kazala je dr. Rosanda koja je i porodila djevojčice. Kada je u pitanju veći broj djece, obično se radi carski rez, tako je bilo i u ovom slučaju.

Nekoliko trojki godišnje

Kako su nam potvrdili i iz bolnice, reakcije majke i oca su bile predivne, toliko sreće na jednom mjestu, prezadovoljni su i sretni. Godišnje u Banjoj Luci se na porodiljnom odjelu rode troje ili četvere trojke, otprilike na tisuću trudnoća rode se jedne. Tako da slučaj malene Viktorije, Marije i Beti nije previše iznenadio osoblje bolnice koji su spremno izišli u susret, pomažu i brinu se za tri malene sreće mladog para.


Nema komentara

Anketa

Ustavi