RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čilić poklonio Đokoviću polufinale u pravom teniskom spektaklu

Napisano 02.11.2018. 23:20

Marin Čilić i Novak Đoković odigrali su spektakularan meč četvrtfinala ATP turnira u Parizu. Pobjeda je na kraju pripala, kako to obično i biva u njihovim međusobnim susretima, Novaku Đokoviću koji je pobijedio s 2:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:3).

Bio je ovo njihov 18 međusobni susret, a srpskom tenisaču je ovo bila 16 pobjeda.

Sjajno je Marin igrao u prvom setu i jednostavno je letio po terenu. Hrvatski tenisač break radi za 4:5 i lagano osvaja i gem na svom servisu te privodi set kraju s 4:6.

No, u drugom se probudio Đoković, a Čilić je stao. Nije više bilo onako snažnih udaraca i dobre kretnje kod Hrvata, a pojavile su se i neprisiljene greške. Đoković je pomeo Čilića uzevši mu dva breaka i set osvaja s 6:2.

Početkom trećeg seta Čilić uzima Novaku break za 1:2, ali na svom servisu radi nevjerojatne pogreške i jednostavno poklanja Đokoviću break i izjednačenje 2:2. Pri rezultatu 3:3 Čilić je imao break loptu. Odličnom dijagonalom je Marin gotovo osigurao poen, ali Đoković fantastičnim passingom pogađa u nebranjeni dio terena i na kraju spašava svoj servis.

I već u sljedećem gemu Novak radi break za 5:3 i sigurno bez izgubljenog poena osvaja posljednji gem za 6:3 i pobjedu od 2:1 u setovima.

Čilića su ponovno skupo koštale neprisiljene pogreške. Imao ih je čak 37, a Đoković 19.

Đoković će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Nishikori - Federer.


Nema komentara

Anketa

Ustavi