RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hercegovci kolo vode, ali brojni su i Zagrepčani

Napisano 24.01.2010. 22:01

Najjača enklava u aktualnoj reprezentaciji je ona iz Hercegovine koja broji čak pet od 19 naših igrača u Austriji. To su Mirko Alilović, Denis Buntić, Goran Čarapina (rođen u Metkoviću), Željko Musa i Marin Šego. Vidljivo je, sva tri vratara.

U reprezentaciji kao i uvijek postoji splitska “sekcija” koju trenutačno bez Petra Metličića čine samo vođa momčadi Ivano Balić, Drago Vuković i Jakov Gojun. Split je najsportskiji grad na svijetu. Njihova se grupa može uz pomoć Tončija Valčića proširiti na cijelu Dalmaciju. Jaki su, nema što.

Vitezovi slavonske ravni su Domagoj Duvnjak i u Vukovaru rođeni Damir Bičanić, Požežanin Marko Kopljar te Virovitičanin Vedran Mataija. Ovaj posljednji se može ugurati i u lokalpatriotsku domenu izbornika Line Červara, koji bi bez njega bio jedini Istranin u momčadi. Neka i Mataija bude čisti Istrijan - samo da izborniku bude lakše kad već nema Matea Hrvatina kojeg je vodio na SP u Hrvatskoj 2009.

Iz krajeva sjevernijih od Zagreba samo je Blaž Lacković. Jadni su Zagorci (srce boli potpisnika ovih redaka) - uvijek nepravedno zapostavljeni. Ali, ne i jedini. Ni Like, Podravine, Korduna, Dalmatinske zagore... nema na rukometnoj karti Hrvatske.


Šaljiva regionalna pitanja za pojedine igrače

Za Ivana Balića: Neka proba objasniti kako usporeni Dalmatinac može biti najbolji igrač svijeta. Ustvari, jesu li Dalmatinci stvarno lijeni ili je to purgerska urota?

Za Vladu Šolu: Jesu li svi vratari u reprezentaciji Hercegovci zato što je on trener vratara, a i sam podrijetlom Hercegovac?

Za Mirka Alilovića: Zašto su hrvatski nogometni reprezentativci većinom bosanskog podrijetla, a rukometni - hercegovačkog?

Za Blaženka Lackovića: Je li jedini vrhunski sportaš iz Zagorja bio “Žuti Prosinečki”? Spada li Novi Marof u Zagorje ili Međimirje? Ako je Međimurje, pristaje li on kao Međimurac braniti istovremeno čast susjednog Zagorja?

Za Ivana Čupića: Kažu da su svi Metkovci zapravo Hercegovci. Je li to istina - ako jest, zašto se on drži ušća Neretve i ne želi natrag uzvodno kao Slavko Goluža?

Za Dragu Vukovića: Kažu da su svi Dalmatinci “galebovi”. Ako je to istina, kako je svojedobno mogao odbiti odbiti prebogatu ljepoticu Petru Ecclestone? Razmišlja li kad o tome, ima li noćne more?

Za Igora Vorija: Je li konačno uspio uvjeriti Balića, Valčića i Vukovića da je Dinamo jači klub od Hajduka? I da je CO Zagreb jači klub do RK Splita? I da je Zagreb najveći dalmatinski grad?

Za Domagoja Duvnjaka: Zašto se odrekao kulena, kulenovih seka, švargli i krvavica i na listu najdražih menija stavio Sauerkraut mit Kartoffeln? Jesu li Njemice ljepše od Slavonki i Hamburg od Đakova!?

Za Zorana Gopca: Zna li da lokalpatriotizam nije toliki bauk, dapače. Mogao je stvoriti europskog prvaka od RK Siscije iz rodnog mu Siska, a ne od RK Zagreba. Zašto je pobjegao iz Siska?

Za Sandija Šolu: Je slučajno to što predsjednik HRS-a, ugledni sportski novinar, najbolji rukometni vratar i trener vratara te uspješna pjevačica imaju isto prezime? Je li to nepotizam?

jutarnji.hr


Nije Duvnjak nikakav Slavonac nego HercegBosanac, kao što je (pre)očito po prezimenu.

Šola nije Hercegovac nego Duvnjak.

Bar se YUtarnji malo popravlja, iznenadili su me sa člankom ovog tipa.

Autor: Mike Hunt | Napisano 25.01.2010. | (27) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(21)

Duvnjaci su sa Kupresa...

Nego, oko ovih Šola, Sandi i onaj glavni urednik SN-a su braća. Oni su iz Grabovice, a majka im je poznata mutikaša Marija. Oni su iz Grabovice, dočim je Vlado Šola iz Prisoja.

Autor: dudu | Napisano 25.01.2010. | (23) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(26)

Anketa

Ustavi